Overweeg je bodemisolatie van je huis in de regio Zwolle of Kampen?

De meeste huizen die na 1930 gebouwd zijn, hebben een kruipruimte. Door de bodem van de vochtige kruipruimte te bedekken met isolatiemateriaal voorkom je warmteverlies. Deze maatregel is extra aantrekkelijk door de subsidiemogelijkheden die ervoor gelden.

DCZ is gevestigd in Genemuiden (20 km. ten noorden van Zwolle) en kan zorgen voor professioneel aangebrachte bodemisolatie in huizen in deze regio en het gebied rondom Kampen.

Wat is bodemisolatie?

Onder de vloer van de begane grond ligt vaak een kruipruimte waar de leidingen en elektrische draden in weggewerkt zijn. Door een vochtige kruipruimte te isoleren, lekt er minder warmte weg via de bodem.

Waarom is bodemisolatie nuttig?

Bodemisolatie zorgt voor drogere en warmere lucht in de kruipruimte. Behalve dat je hiermee behoorlijk wat energie bespaart, voorkom je schimmels, beton- en houtrot en aantasting van je leidingen en kabels.

Hoe gaat het isoleren in zijn werk?

De medewerkers van DCZ spuiten een gelijkmatige laag isolatiekorrels in de kruipruimte. Deze bedekt de hele bodem en zorgt zo voor een isolerende laag tussen de bodem en je woning. Dit proces kost ongeveer een dag.

Met welk materiaal wordt de bodem geïsoleerd?

Bij DCZ werken we met EPS-isolatieparels HR++. Deze grijze parels zijn gemaakt van polystyreen (piepschuim) en zorgen voor uitstekende bodemisolatie, vooral in vochtige ruimtes als een kruipruimte.

Hoeveel kost het om de bodem te isoleren?

Bodemisolatie is een relatief goedkope energiebesparende maatregel. Afhankelijk van het soort woning liggen de kosten tussen de 750,- en de 2.400,- euro.

Door je kruipruimte te isoleren bespaar je jaarlijks tussen de 200,- en 650,- euro op je energiekosten. Je verdient bodemisolatie in gemiddeld 3 tot 4 jaar terug.

Waaraan moet mijn huis voldoen om geschikt te zijn?

Huizen in de regio rondom Zwolle en Kampen die voor 1930 gebouwd zijn, hebben geen kruipruimte. Bodemisolatie is dan geen optie.

De meeste huizen die daarna gebouwd zijn, komen wel in aanmerking voor bodemisolatie. Een voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 30 cm hoog is.

Heb je een erg hoge en droge kruipruimte? Dan is bodemisolatie mogelijk niet de beste keuze. Wij kunnen meedenken of bijvoorbeeld vloerisolatie een betere optie is.

Benieuwd wat bodemisolatie voor jouw huis kan betekenen? »

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met bodemisolatie? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen