Glaszetter (HR++ en Triple Glas)

Hoogrendementglas (HR++) en Triple glas (3 laags) isoleren een stuk beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. Het resultaat? De warmte blijft in je huis en jouw energierekening gaat omlaag.

Geen zin om te lezen? Bekijk de video

Wat is hoogrendementglas of Triple Glas?

Zowel hoogrendementglas (HR++) als Triple glas (3 laags) zorgt voor een extra hoge isolatiewaarde. Beide voorkomen dat warme lucht via de ramen verloren gaat en houden kou goed buiten. Welk soort glas voor jouw woning het beste is, verschilt per situatie.

Hoogrendementglas

HR++ glas is dubbelglas. Deze glassoort heeft een perfecte prijs-kwaliteitverhouding; het isoleert buitengewoon goed en is voordelig in aanschaf. Wij adviseren HR++ glas vooral bij de vervanging van bestaande ruiten.

Triple glas

Triple glas bestaat niet uit twee glasplaten met een laag stilstaande lucht of edelgas ertussen (zoals HR++), maar uit drie glasplaten. Dit zorgt voor een ruit die optimaal isoleert. Triple glas is een slimme keuze bij de bouw van een nieuwe woning óf als jouw kozijnen aan vervanging toe zijn. Deze extra dikke glassoort past namelijk niet zomaar in een bestaand kozijn.

Hoe plaatsen onze glaszetters hoogrendementglas of Tripple glas?

Bij het aanbrengen van HR++ glas verwijderen we eerst het oude glas en de stopverf. Daarna frezen we je sponningen naar de gewenste dikte en voorzien deze van nieuwe grondverf. Omdat Triple glas geschikt is voor nieuwe kozijnen, kunnen we bij deze glassoort die handelingen overslaan. Dan gaan we meteen over tot het aanbrengen van een celband, het zetten van het glas, het monteren we de opdek glaslatten en het afkitten van de nieuwe beglazing.

Wat zijn de voordelen van hoogrendementglas of Tripple glas?

Hoogrendementglas (HR++) en Tripple glas (3 laags) verbeteren het wooncomfort. Je hebt minder last van tocht en kou bij de ramen, condens aan de binnenzijde krijgt geen kans meer én buitengeluiden hoor je niet of nauwelijks meer. Bovendien levert het ook een flinke energiebesparing op en is het milieuvriendelijk.

Terugverdientijd

Type woning Indicatieve kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning 3.100,- euro 240,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap 3.500,- euro 270,- euro
*Vrijstaande woning 4.600,- euro 360,- euro

Milieuvriendelijk

Vergeet vooral de voordelen voor het klimaat niet! Je verbruikt minder energie en veroorzaakt dus minder CO²-uitstoot.

Is mijn woning geschikt?

  • In de meeste bestaande kozijnen kun je HR++ glas plaatsen, maar meestal geen Triple glas. Dat is dan te dik en te zwaar.
  • In nieuwe kozijnen is Triple glas wel mogelijk. Waar nodig maken we de kozijnen dikker.
  • Voor monumentale woningen is er speciaal isolatieglas, omdat HR++ glas en Triple glas niet mogelijk is of zelfs niet toegestaan.
Benieuwd wat hoogrendementglas voor jouw huis kan betekenen? »
Glaszetter Genemuiden

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met HR++ en Triple Glas? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen