Hoogrendementglas of Triple glass

Hoogrendementglas (HR++) en Triple glas (3 laags) isoleren een stuk beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. Het resultaat? De warmte blijft in je huis en jouw energierekening gaat omlaag.

Wat is hoogrendementglas of Triple Glas?

Zowel hoogrendementglas (HR++) als Triple glas (3 laags) zorgt voor een extra hoge isolatiewaarde. Beide voorkomen dat warme lucht via de ramen verloren gaat en houden kou goed buiten. Welk soort glas voor jouw woning het beste is, verschilt per situatie.

Hoogrendementglas
HR++ glas is dubbelglas. Deze glassoort heeft een perfecte prijs-kwaliteitverhouding; het isoleert buitengewoon goed en is voordelig in aanschaf. Wij adviseren HR++ glas vooral bij de vervanging van bestaande ruiten.

Triple glas
Triple glas bestaat niet uit twee glasplaten met een laag stilstaande lucht of edelgas ertussen (zoals HR++), maar uit drie glasplaten. Dit zorgt voor een ruit die optimaal isoleert. Triple glas is een slimme keuze bij de bouw van een nieuwe woning óf als jouw kozijnen aan vervanging toe zijn. Deze extra dikke glassoort past namelijk niet zomaar in een bestaand kozijn.

Hoe plaatsen we hoogrendementglas of Tripple glas?

Bij het aanbrengen van HR++ glas verwijderen we eerst het oude glas en de stopverf. Daarna frezen we je sponningen naar de gewenste dikte en voorzien deze van nieuwe grondverf. Omdat Triple glas geschikt is voor nieuwe kozijnen, kunnen we bij deze glassoort die handelingen overslaan. Dan gaan we meteen over tot het aanbrengen van een celband, het zetten van het glas, het monteren we de opdek glaslatten en het afkitten van de nieuwe beglazing.

Wat zijn de voordelen van hoogrendementglas of Tripple glas?

Hoogrendementglas (HR++) en Tripple glas (3 laags) verbeteren het wooncomfort. Je hebt minder last van tocht en kou bij de ramen, condens aan de binnenzijde krijgt geen kans meer én buitengeluiden hoor je niet of nauwelijks meer. Bovendien levert het ook een flinke energiebesparing op en is het milieuvriendelijk.

Terugverdientijd
Met HR++ of Triple glas kun je veel geld besparen. Laat je in een gemiddelde tussenwoning met alleen enkel glas (20 m²) alle ruiten vervangen door HR++ glas? Dan ben je per jaar zo’n 240 euro minder kwijt aan energiekosten. Afhankelijk van de situatie in jouw woning komt dit komt neer op een terugverdientijd van vier tot acht jaar.

Milieuvriendelijk
Vergeet vooral de voordelen voor het klimaat niet! Je verbruikt minder energie en veroorzaakt dus minder CO²-uitstoot.

Benieuwd wat hoogrendementglas voor jouw huis kan betekenen? »
Hoogrendementglas

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen