HR glas (isolerende beglazing)

Met isolerende beglazing bespaar je energie en verhoog je het wooncomfort. Er is veel variatie in isolerende beglazing. Wist je dat er voor isolerend glas aantrekkelijke subsidiemogelijkheden zijn?

HR++ beglazing

Bestaande beglazing wordt momenteel het meest vervangen door HR++ glas; twee lagen glas met daartussen een laagje gas en een onzichtbare coating.

TGI-afstandhouder

De isolatiewaarde van HR++ kan verder worden verbeterd door te kiezen voor een TGI-afstandhouder. Deze ‘warm-edge’ afstandhouder zorgt dat minder warmte verloren gaat bij de glasrand. De TGI-afstandhouder is zwart van kleur in plaats van de standaard zilveren afstandhouder.

Triple glas

Triple glas bestaat uit drie lagen glas voor optimale isolatie. Omdat het glas door al die lagen heel dik wordt, is ruimte nodig in het kozijn om dit te kunnen plaatsen. Triple glas wordt daarom vooral toegepast in nieuwbouw of als kozijnen vervangen worden.

Voorzetramen

Als geen HR++ beglazing kan worden geplaatst, zijn voorzetramen een goed alternatief.

Monumentaal glas

Voor glasvervanging in monumentale gebouwen zijn alternatieven op HR++ glas ontwikkeld. Er bestaat enkel glas met een isolerende werking (K glas N) en vacuümglas. Vacuümglas zijn twee dunne glasplaten, met daartussen een smalle laag die vacuümgetrokken is.

Veiligheidsglas

In het geval van doorval- en inbraakrisico wordt de isolerende beglazing met gelaagd glas geproduceerd. Dit soort veiligheidsglas kenmerkt zich door een laagje folie tussen het glas. Daardoor valt dit type veiligheidsglas niet uit elkaar als er een hard voorwerp tegenaan komt.

Isolatiewaarde: U-waarde= W/m²K

De isolatie van glas wordt weergegeven als U-Waarde. Hoe lager het getal, hoe minder warmte van binnen naar buiten getransformeerd kan worden.

1 Triple met 2x S1 A 0,5 W/m²K (verbetert drievoudig)
2 Triple met 2x S3A 0,6 W/m²K (standaard drievoudig)
3 K glas N i.c.m. S1 A 0,9 W/m²K
4 5-15-*4 S1A 1,0 W/m²K (verbeterd HR++)
5 5-15-*4 S3A 1,1 W/m²K (standaard HR++)
6 5-12-4 (thermopane) 2,8 W/m²K (standaard isolatieglas)
7 Belned voorzetraam 2,8 W/m²K
8 K glas N (6mm) 3,6 W/m²K (isolerend enkel glas)
9 Vacuüm glas (6,2 mm) 1,1 W/m²K
10 Vacuüm glas (8 mm) 0,7 W/m²K
11 4mm enkele beglazing 5,8 W/m²K (standaard enkel glas)

(W=) Hoeveelheid; (m²=) per vierkante meter; (K=) graad temperatuurverschil

Indicatief overzicht mogelijke besparing

De isolatie van glas wordt weergegeven als U-Waarde. Hoe lager het getal, hoe minder warmte van binnen naar buiten getransformeerd kan worden.

Soort glas (U-waarde= warmtedoorgangscoëfficiënt) Besparing gas per m² glas
Enkel glas (5,8 W/m²K)
Dubbel glas (2,8 W/m²K) 13 m³
HR++ glas (1,0-1,2 W/m²K) 23 m³
Triple glas (0,5 – 0,9 W/m²K) 30 m³

Ventilatieroosters

In het raam of in het kozijn kunnen ventilatieroosters worden geplaatst. Deze zorgen voor een natuurlijke, constante luchtcirculatie. Ze voorkomen vochtproblemen en gezondheidsklachten en leveren een comfortabel binnenklimaat.

Meestal worden standaard ventilatieroosters geplaatst, al dan niet met een zelfregulerende functie.

Glaslatten

De glas- of neuslatten zijn van massief Dark Red Meranti-hout, tweemaal gegrond en uit de volledige lengte van de boom geproduceerd. Hierdoor ontstaan geen zwakke plekken door vingerlassen of lijmlagen. De watergedragen grondverf is weerbestendig om binnen één jaar af te werken met elk gewenst verfsysteem. Het hout komt van bomen uit PEFC-gecertificeerde (duurzame) bossen. De glaslatten zijn geschikt voor binnen en buiten.

Garantie

Isolatieglas van Pilkington heeft een garantieperiode van 10 jaar. Buiten de garantie vallen: mechanische breuk; thermische breuk; condensvorming aan de kamer- of buitenzijde van de ruit; interferentie (verkleuring).

Benieuwd wat isolerende beglazing voor jouw huis kan betekenen? »

Vraag een gratis energiescan aan

Je ziet het, isolerende beglazing is een uitstekende manier om jouw woning te verduurzamen. Wil je weten waar nog meer energiebesparende en comfort verhogende kansen liggen? Bezoek een van onze bijeenkomsten of webinars. Mocht onze aanpak je aanspreken, dan komen we graag bij je langs voor een vrijblijvend totaaladvies, waarbij we jouw situatie bekijken en inventariseren.

Ook daarna nemen we graag alle zorg uit handen; van het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden tot aan het coördineren van de werkzaamheden en het verzorgen van de energielabelverbetering.

Vraag een gratis energiescan aan »

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met HR++ en Triple Glas? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen