Zonnepanelen

Zonnepanelen winnen steeds meer aan populariteit. Niet zo vreemd, want ze zorgen voor financieel voordeel, meerwaarde voor jouw woning én behoud van het milieu.

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die het daglicht opvangen en omzetten naar gelijkstroom. Gelijkstroom kan niet gebruikt worden in een woning. Daarom beschikken zonnepanelen altijd over een omvormer. Deze omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Daarna is de elektriciteit klaar voor gebruik. Wij bieden twee type zonnepanelen.

Glas-folie zonnepanelen
Deze traditionele zonnepanelen hebben een kunststof achterzijde. Ze bieden 25 jaar garantie op de prestatie.

Glas-glas zonnepanelen
De nieuwste generatie zonnepanelen hebben een glazen achterzijde. Ze bieden een toename van 33% op de levensduur, zonder afname van prestatie.

Hoe plaatsen we zonnepanelen?

Zonnepanelen op het dak van jouw huis installeren we op drie verschillende manieren, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Op een hellend dak
We monteren de zonnepanelen bovenop de bestaande dakbedekking. Meestal kiezen we voor een evenwijdige plaatsing, zodat de installatie esthetisch mooi is weggewerkt. Installatie onder een bepaalde hoek kan ook.

In het dak
We nemen de bestaande dakbedekking weg en vervangen deze door het zonnepaneel. Bij deze techniek besteden we extra aandacht aan de dichting en de ventilatie.

Op een plat dak
We plaatsen de zonnepanelen op een frame in de ideale hellingshoek, meestal 30-40°. Dan kan de wind nog achter de panelen langs. Het is wel belangrijk om te controleren of de draagkracht van je dak volstaat voor deze methode.

Tijdsduur
De monteurs leveren binnen een dag alles werkend voor je op. Zijn er aanpassingen aan je meterkast nodig? Dan doen ze dat direct. Je hoeft hier geen aparte afspraak meer voor te maken.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen bepalen de waarde van jouw woning. Jouw huis krijgt namelijk een beter energielabel.

Terugverdientijd
Je kunt met tien zonnepanelen op jouw dak al snel zo’n 500 euro per jaar op energiekosten besparen. Meestal heb je de investering binnen zo’n tien jaar terugverdiend. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je deze stroom terug leveren aan je energieleverancier. Hiervoor gelden vaak aantrekkelijke regelingen.

Milieuvriendelijk
Niet onbelangrijk: zonnepanelen verlagen de CO²-uitstoot van jouw huishouden. Hiermee draag je dus bij aan behoud van het milieu.

Benieuwd wat zonnepanelen voor jouw huis kunnen betekenen? »
Zonnepanelen

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen