Zonnepanelen

Zonnepanelen winnen steeds meer aan populariteit. Niet zo vreemd, want ze zorgen voor financieel voordeel, meerwaarde voor jouw woning én behoud van het milieu. Daarnaast kun je na aanschaf van zonnepanelen de btw (21%) terugvragen aan de Belastingdienst.

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die het daglicht opvangen en omzetten naar gelijkstroom. Gelijkstroom kan niet gebruikt worden in een woning. Daarom beschikken zonnepanelen altijd over een omvormer. Deze omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Daarna is de elektriciteit klaar voor gebruik. Wij bieden twee type zonnepanelen.

Glas-folie zonnepanelen

Deze traditionele zonnepanelen hebben een kunststof achterzijde. Ze bieden 25 jaar garantie op de prestatie.

Glas-glas zonnepanelen

De nieuwste generatie zonnepanelen hebben een glazen achterzijde. Ze bieden een toename van 33% op de levensduur, zonder afname van prestatie.

Hoe plaatsen we zonnepanelen?

Zonnepanelen op het dak van jouw huis installeren we op drie verschillende manieren, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Op een hellend dak

We monteren de zonnepanelen bovenop de bestaande dakbedekking. Meestal kiezen we voor een evenwijdige plaatsing, zodat de installatie esthetisch mooi is weggewerkt. Installatie onder een bepaalde hoek kan ook.

In het dak

We nemen de bestaande dakbedekking weg en vervangen deze door het zonnepaneel. Bij deze techniek besteden we extra aandacht aan de dichting en de ventilatie.

Op een plat dak

We plaatsen de zonnepanelen op een frame in de ideale hellingshoek, meestal 30-40°. Dan kan de wind nog achter de panelen langs. Het is wel belangrijk om te controleren of de draagkracht van je dak volstaat voor deze methode.

Tijdsduur

De monteurs leveren binnen een dag alles werkend voor je op. Zijn er aanpassingen aan je meterkast nodig? Dan doen ze dat direct. Je hoeft hier geen aparte afspraak meer voor te maken.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen bepalen de waarde van jouw woning. Jouw huis krijgt namelijk een beter energielabel.

Terugverdientijd

Type woning Indicatieve kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning 6.550,- euro (10 panelen) 1.425,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap 6.550,- euro (10 panelen) 1.425,- euro
*Vrijstaande woning 10.500,- euro (18 panelen) 2.550,- euro

Milieuvriendelijk

Niet onbelangrijk: zonnepanelen verlagen de CO²-uitstoot van jouw huishouden. Hiermee draag je dus bij aan behoud van het milieu.

Is mijn woning geschikt?

  • Een dak op het zuiden is het meest geschikt om zonnepanelen op te leggen. Maar een dak op het oosten of westen is ook zeker rendabel. Een dak op het noorden niet.
  • Of je nou een schuin of plat dak hebt, zonnepanelen kunnen we altijd plaatsen.
  • Als jouw dak een behoorlijk deel van de dag in de schaduw ligt, zal de opbrengst van je zonnepanelen ook een stuk minder zijn. Wij komen graag bij je kijken voor zonnepanelen in Zwolle/Kampen of Steenwijk/Hasselt en omgeving.

Benieuwd wat zonnepanelen voor jouw huis kan betekenen? »

Vraag een gratis energiescan aan

Je ziet het, zonnepanelen is een uitstekende manier om jouw woning te verduurzamen. Wil je weten waar nog meer energiebesparende en comfort verhogende kansen liggen? Bezoek een van onze bijeenkomsten of webinars. Mocht onze aanpak je aanspreken, dan komen we graag bij je langs voor een vrijblijvend totaaladvies, waarbij we jouw situatie bekijken en inventariseren.

Ook daarna nemen we graag alle zorg uit handen; van het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden tot aan het coördineren van de werkzaamheden en het verzorgen van de energielabelverbetering.

Vraag een gratis energiescan aan »

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met zonnepanelen? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen