Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft een grote meerwaarde voor jouw huis: je profiteert van een lagere energierekening, de warmte blijft binnen en het is goed voor het milieu. Bovendien is spouwmuurisolatie waarschijnlijk goedkoper dan je denkt, mede door de aantrekkelijke mogelijkheid tot subsidie.

Wat is spouwmuurisolatie?

De spouw is de ruimte tussen een binnen- en buitenmuur. Deze ruimte kun je laten opvullen met isolatiemateriaal, zodat je huis in de winter lekker warm en in de zomer juist koel blijft.

Hoe brengen we spouwmuurisolatie aan?

We maken een op maat gemaakt plan voor jouw huis. Voorafgaand aan het isolatiewerk beoordelen we eerst de spouw.

Onderzoek

We onderzoeken je spouw met een camera. Zo bepalen we de te isoleren oppervlakte en controleren we de buitenmuren op specifieke problemen zoals koudebruggen, vochtdoorslag of scheuren in stenen of voegen. Indien nodig voeren we extra onderzoek uit met infrarood warmtebeelden.

Installatie

Volgens een op maat gemaakt plan voor jouw huis boren we daarna stofvrij gaatjes in de voegen op exact vastgestelde plaatsen. Via het gatenpatroon vullen we je spouw met verlijmde EPS-isolatieparels HR++, minerale wol of met Insu-Foam. Ten slotte dichten wij de gaatjes met cement op kleur en herstellen we de kruipruimteventilatie.

Tijdsduur

Binnen een dag voorzien wij je woning volledig van spouwmuurisolatie. Na afloop van de werkzaamheden laten wij de werkplek netjes en bezemschoon achter.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is relatief goedkoop te realiseren. Het zorgt ervoor dat jouw woning warmte beter kan vasthouden en jouw muren minder kou afgeven.

Terugverdientijd

Type woning Indicatieve kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning 800,- euro 240,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap 2.000,- euro 650,- euro
*Vrijstaande woning 2.900,- euro 850,- euro

Milieuvriendelijk

Spouwmuurisolatie biedt veel comfort in huis. Dit zorgt meteen voor milieuwinst. Je gasverbruik daalt en de CO²-uiststoot vermindert.

Is mijn woning geschikt?

  • Is je woning gebouwd tussen 1920 en 1974? Grote kans dat je woning een nog niet geïsoleerde spouw heeft.
  • Is je woning voor 1920 gebouwd? Helaas was het begrip spouwmuur toen nog onbekend. Maar niet getreurd. Je kunt dan kiezen voor gevelisolatie aan de buiten- of binnenkant van je muur.
  • Is je woning in 1975 of later gebouwd? Dan is je huis vast al geïsoleerd. Maar tussen 1975 en 1991 gebouwde huizen kunnen nog wel wat verbetering gebruiken. Wij komen graag langs voor spouwmuurisolatie in Zwolle/Kampen en omstreken

Benieuwd wat spouwmuurisolatie voor jouw huis kan betekenen? »

Vraag een gratis energiescan aan

Je ziet het, spouwmuurisolatie is een uitstekende manier om jouw woning te verduurzamen. Wil je weten waar nog meer energiebesparende en comfort verhogende kansen liggen? Bezoek een van onze bijeenkomsten of webinars. Mocht onze aanpak je aanspreken, dan komen we graag bij je langs voor een vrijblijvend totaaladvies, waarbij we jouw situatie bekijken en inventariseren.

Ook daarna nemen we graag alle zorg uit handen; van het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden tot aan het coördineren van de werkzaamheden en het verzorgen van de energielabelverbetering.

Vraag een gratis energiescan aan »

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met spouwmuurisolatie? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen