Warmtepomp

Met een warmtepomp zorg je voor een warm huis zonder gebruik van aardgas. Je bespaart op de energiekosten, creëert minder CO²-uitstoot én kunt zowel verwarmen als koelen. Als je nu een warmtepomp koopt, kun je bovendien een aantrekkelijke subsidie krijgen.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp verzamelt warmte buiten het huis en geeft de warmte binnen in huis af. Deze warmte is afkomstig uit de buitenlucht. Daarvoor hoeft het buiten niet warmer te zijn dan binnen: een warmtepomp kan ook warmte uit de lucht halen als het buiten koud is. Bij DCZ leveren we hybride warmtepompen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met de CV-ketel. Deze warmtepomp levert het grootste deel van de warmte in huis. De CV-ketel springt bij als het erg koud is én zorgt voor het warme water in de badkamer en keuken.

Hoe plaatsen we een warmtepomp?

Een hybride warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. Het buitendeel neemt ongeveer 1 vierkante meter in beslag en plaatsen we op de grond, tegen je gevel of op je dak. Je CV-ketel vormt het binnendeel. Hier sluiten we de warmtepomp op aan.

Tijdsduur

De installatie van een hybride warmtepomp neemt een halve tot hele dag in beslag.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Qua warmte in je woning zorgt een warmtepomp voor de behaaglijkheid en het comfort die je gewend bent. Maar dan een stuk milieuvriendelijker en tegen een veel lagere energierekening.

Terugverdientijd

Indicatieve kosten Besparing per jaar
4.500,- euro 750,- euro

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp reduceert het verbruik van fossiele brandstof en veroorzaakt zo veel minder CO²-uitstoot dan een op zichzelf staande CV-ketel. Bovendien kun je de warmtepomp in de ideale situatie gebruiken voor verwarmen én koelen. Weten hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat leggen we je graag uit in een persoonlijk gesprek

Is mijn woning geschikt?

  • Voor een hybride waterpomp is matige isolatie (aangebracht voor 1992) al voldoende.
  • In alle ramen van je huis zit tenminste dubbel glas. HR++ of Triple glas is helemaal perfect!
  • In de buurt van je huidige CV-ketel is ruimte voor een extra apparaat van 30 cm dik, 30 cm breed en 60 cm hoog. Buiten is er ruimte voor een buitenunit, vergelijkbaar met de buitenunit van een airco. Wij komen graag bij je langs voor een warmtepomp in de regio Zwolle/Kampen,

Benieuwd wat warmtepomp voor jouw huis kan betekenen? »

Vraag een gratis energiescan aan

Je ziet het, warmtepomp is een uitstekende manier om jouw woning te verduurzamen. Wil je weten waar nog meer energiebesparende en comfort verhogende kansen liggen? Bezoek een van onze bijeenkomsten of webinars. Mocht onze aanpak je aanspreken, dan komen we graag bij je langs voor een vrijblijvend totaaladvies, waarbij we jouw situatie bekijken en inventariseren.

Ook daarna nemen we graag alle zorg uit handen; van het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden tot aan het coördineren van de werkzaamheden en het verzorgen van de energielabelverbetering.

Vraag een gratis energiescan aan »

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met een warmtepomp? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen