Mechanische ventilatiebox

Ventilatie met mechanische luchtafvoer zorgt voor gezonde schone lucht in jouw huis. Je profiteert van permanente ventilatie, een ideale luchtvochtigheid en warmteterugwinning.

Wat is een mechanische ventilatiebox?

Een mechanische ventilatiebox zorgt voor een voortdurende toevoer en afvoer van schone lucht binnen jouw complete woning. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie, gebeurt dit mechanisch. Dat betekent dat de buitenlucht eerst via het ventilatiesysteem gaat, voordat het in jouw woning terecht komt.

Vochtsensor

Onze ventilatieboxen beschikken over een geïntegreerde vochtsensor. Die zorgt ervoor dat jouw mechanische ventilatiesysteem automatisch op een standje hoger gaat, wanneer die merkt dat de luchtvochtigheid in een kamer (meestal badkamer) toeneemt.

Hoe plaatsen we een mechanische ventilatiebox?

We starten met het meten van de inhoud van de ruimtes (meestal keuken, badkamer, wc) waar jij afzuiging wenst. Op basis daarvan bepalen we de capaciteit van de ventilatiebox. Bij de installatie hangen we de ventilatiebox op de meest ideale locatie op en leggen we leidingen aan door je huis om vochtige lucht af te voeren. Om schone lucht naar binnen te halen, plaatsen we ventilatieroosters in je kozijnen of gevels.

Bewegingssensoren

Het is ook mogelijk bewegingssensoren in ruimtes op te hangen. Wanneer de sensor merkt dat er iemand een ruimte binnenkomt, gaat de ventilatie automatisch op een standje hoger. Als er geen beweging meer te herkennen is, juist een standje lager.

Vervanging

Een mechanische ventilatiebox gaat zo’n 15 jaar mee en is daarna aan vervanging toe. Maar ook als je lawaaiklachten of een slechte afzuiging ervaart, is vervanging nodig. Bij vervanging breiden we waar nodig het leidingnetwerk uit.

Onderhoud

Bij een niet goed onderhouden ventilatiesysteem kan de schone lucht vervuild raken. Regelmatig reinigen (eens per twee jaar) is daarom noodzakelijk voor een goede werking van mechanische ventilatie. Reinigen kunnen wij voor je doen.

Tijdsduur

Het vervangen van je mechanische ventilatiebox en onderhouden van een ventilatiesysteem kunnen we binnen twee uur voor je uitvoeren. Mits het leidingnetwerk geen uitbreiding nodig heeft. Als we een ventilatiebox voor het eerst plaatsen, hebben we een dag nodig.

Wat zijn de voordelen van mechanische ventilatie?

Een nieuwe mechanische ventilatiebox is stiller en draadloos bedienbaar. Het zorgt 24/7 voor een perfecte luchtcirculatie in jouw woning. Het systeem controleert zelf welke ruimtes geventileerd moeten worden, zorgt voor de juiste vochtbalans en houdt het klimaat in je huis aangenaam, zonder warmteverlies. Wij komen graag langs voor een MV box in Zwolle/Kampen en omstreken.

Terugverdientijd

Type woning Indicatieve kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning 525,- euro 50,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap 525,- euro 60,- euro
*Vrijstaande woning 625,- euro 70,- euro

Milieuvriendelijk

Oude mechanische ventilatiesystemen verbruiken jaarlijks meer energie dan een wasmachine en een koelkast bij elkaar! Nieuwe systemen gebruiken tot wel 90% minder stroom dan oudere systemen.

Is mijn woning geschikt?

  • Werkt je oude ventilatiebox nog op wisselstroom? Geen probleem! Je nieuwe ventilatie-unit is over te zetten op gelijkstroom.
  • Nog geen ventilatiesysteem in huis? Dan zijn de ventilatiebox, leidingen en ventilatieroosters op de meest ideale locaties aan te leggen.

Benieuwd wat een MV-box voor jouw huis kan betekenen? »

Vraag een gratis energiescan aan

Je ziet het, een MV-box is een uitstekende manier om jouw woning te verduurzamen. Wil je weten waar nog meer energiebesparende en comfort verhogende kansen liggen? Bezoek een van onze bijeenkomsten of webinars. Mocht onze aanpak je aanspreken, dan komen we graag bij je langs voor een vrijblijvend totaaladvies, waarbij we jouw situatie bekijken en inventariseren.

Ook daarna nemen we graag alle zorg uit handen; van het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden tot aan het coördineren van de werkzaamheden en het verzorgen van de energielabelverbetering.

Vraag een gratis energiescan aan »

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met een mechanische ventilatiebox? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen