Dakisolatie

Wist je dat een dak zonder isolatie een van de grootste energieverspillers is? Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woon je comfortabeler.

Geen zin om te lezen? Bekijk de video

Wat is dakisolatie?

Warmte stijgt van nature op. Dakisolatie zorgt ervoor dat je deze warmte beter kunt vasthouden, omdat je dak luchtdicht wordt afgesloten. Zo bespaar je uiteindelijk flink op de stookkosten.

Hoe brengen we dakisolatie aan?

Dakisolatie leent zich voor verschillende soorten daken: schuin, plat of zoldervloer. Installatie is zowel aan de binnen- als buitenzijde mogelijk.

Isolatie vanaf de buitenzijde

Bij dakisolatie vanaf de buitenzijde verwijderen we eerst de dakbedekking, zoals riet of dakpannen. Daarna brengen we als isolatie een laag polyurethaan aan op de bovenkant van het dakbeschot. Met deze gespoten pur vullen we eenvoudig elke oneffenheid, naad of kier.

Isolatie vanaf de binnenzijde

Dakisolatie vanaf de binnenzijde voeren we uit door pur tegen het dakbeschot aan te spuiten. Hierna kun je desgewenst de zolder aftimmeren.

Tijdsduur

In de meeste gevallen kunnen wij je dak binnen een dag isoleren.

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

Het grootste deel van de woningen in Nederland beschikt al over een geïsoleerd dak, maar in de meeste gevallen is deze isolatie matig uitgevoerd. Je dakisolatie verbeteren is daarom de moeite waard.

Terugverdientijd

Type woning Indicatieve kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning 4.000,- euro 500,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap 4.600,- euro 550,- euro
*Vrijstaande woning 8.300,- euro 1.000,- euro

Milieuvriendelijk

Een goed geïsoleerd dak is beter voor het milieu. Jouw woning verliest immers minder warmte, waardoor je minder hoeft te stoken. Dat scheelt gas en  CO²-uitstoot.

Is mijn woning geschikt?

  • Voor ieder dak (schuin of plat) is isolatie mogelijk. Maar doe het wel meteen goed! Hoe? Met een hoge isolatiewaarde van 13 cm of meer.
  • Voor 2010 aangebrachte dakisolatie is in de meeste gevallen nog sterk te verbeteren. Slimme momenten zijn het verbouwen van de zolder en het renoveren van het dak.
Benieuwd wat dakisolatie voor jouw huis kan betekenen? »
Dakisolatie Genemuiden

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met dakisolatie? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen