Vloerisolatie

Vloerisolatie biedt wooncomfort. Dankzij de naadloze en luchtdichte pur-isolatielaag voelen je vloeren minder koud aan en is de temperatuur in je huis gelijkmatiger. Zo bespaar je tientallen procenten op gasverbruik, wat vloerisolatie duurzaam en voordelig maakt.

Geen zin om te lezen? Bekijk de video

Wat is vloerisolatie?

Met naadloze vloerisolatie isoleer je de onderkant van je betonnen of houten vloer met hoogwaardig polyurethaan (pur). Dit voorkomt warmteverlies vanuit je woning naar je kruipruimte. En ook dat er vocht vanuit je kruipruimte optrekt naar je woning. Zo ontstaat er geen schimmelvorming, maar wel een gezonder leefklimaat.

Hoe brengen we vloerisolatie aan?

In veruit de meeste gevallen is een kruipruimte onder een woning minstens een halve meter diep. Dan brengen we probleemloos een isolatielaag aan tegen de onderzijde van je vloer. Heeft jouw woning geen kruipruimte of is deze lager dan een halve meter? Ook dan is het isoleren van jouw vloer mogelijk. We beschikken over meerdere oplossingen en zoeken samen met jou naar het beste alternatief.

Tijdsduur

De pur die we aanbrengen, droogt binnen enkele seconden. Hierdoor kunnen we de vloer van een woning van gemiddelde grootte binnen een dagdeel isoleren.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Een geïsoleerde vloer draagt bij aan het wooncomfort. Je hebt minder koude voeten, het huis is gelijkmatiger warm, je voelt minder tocht en je hebt geen last meer van vocht uit de kruipruimte. Vloerisolatie is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming en helemaal interessant voor woningen van voor 1983.

Terugverdientijd

Type woning Indicatieve kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning 1.400,- euro 160,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap 1.600,- euro 180,- euro
*Vrijstaande woning 2.800,- euro 320,- euro

Milieuvriendelijk
Na het aanbrengen van vloerisolatie gebruik je op jaarbasis gemiddeld zo’n 320 m³ minder gas. Hierdoor veroorzaak je 600 kilo minder aan CO²-uitstoot.

Is mijn woning geschikt?

  • Heeft je huis een kruipruimte van minstens 50 cm hoog? Niets staat vloerisolatie in de weg!
  • Heeft je huis een kruipruimte die lager is dan 50 cm? Dan zijn er diverse mogelijkheden voor bodemisolatie. Laat dit door een professioneel bedrijf bekijken.
Benieuwd wat vloerisolatie voor jouw huis kan betekenen? »
Vloerisolatie Genemuiden

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met vloerisolatie? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen