Zonnepanelen laten plaatsen in Steenwijk en Hasselt

Zonnepanelen in Steenwijk en Hasselt zijn immens populair. En niet zonder reden! Ze dragen namelijk bij aan een beter milieu én verlagen jouw energierekening aanzienlijk. Woon je in de regio Steenwijk, Hasselt, Zwartsluis en wil je zonnepanelen laten installeren op jouw woning? DCZ adviseert je hier graag over. Ook nemen we vervolgens alle zorgen uit handen; van het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden tot het inschakelen van de juiste installateur van jouw zonnepanelen in Steenwijk en Hasselt.

De voordelen van zonnepanelen in Steenwijk en Hasselt?

  • Ze leveren je een besparing op van 950 tot 1.700 euro per jaar
  • Je kunt de btw (21%) na aanschaf terugvragen bij de Belastingdienst
  • Ze dragen bij aan groen opgewekte energie en minder CO2-uitstoot
  • Ze verhogen de waarde van je huis, door een gunstiger energielabel

Neem vrijblijvend contact op met onze energieadviseur Egbert!

Je komt zonnepanelen tegenwoordig op erg veel plekken tegen. Mensen kiezen voor deze duurzame maatregel om zo hun energie groen op te kunnen wekken en minder/niet afhankelijk meer te zijn van externe energieleveranciers. Geen gek idee, gezien de erg hoge energieprijzen.

Wat voor soort zonnepanelen zijn er?

DCZ en zijn partners werken met twee soorten zonnepanelen, die we vaak binnen één werkdag kunnen plaatsen. De traditionele zonnepanelen met glas en folie gaan minimaal 25 jaar mee. De bovenlaag is van glas, terwijl de onderlaag uit folie bestaat. In de loop der jaren kunnen ze in vermogen iets achteruitgaan door de folielaag. Bij zonnepanelen met een glazen onder- én bovenlaag is dat minder snel het geval. Deze exemplaren gaan minimaal 33% langer mee en hebben een hogere brandveiligheid.

Is mijn woning in Steenwijk / Hasselt geschikt voor zonnepanelen?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. We sommen ze hieronder voor je op:

  • Heb je een dak op het noorden? Dan raden we zonnepanelen in Steenwijk en Hasselt af, omdat ze niet genoeg energie opleveren om goed te kunnen renderen. Bij een dak op het westen of oosten is dat wél het geval. Een dak op het zuiden is het meest gunstig voor je portemonnee.
  • Ligt jouw dak een aanzienlijk deel van de dag in de schaduw? Dan wekken de zonnepanelen minder energie op. We bekijken graag jouw persoonlijke situatie in Steenwijk of Hasselt om te kijken of ze alsnog rendabel voor jou kunnen zijn.
  • Het maakt overigens niet uit of je nu een plat of schuin dak hebt; in beide gevallen kunnen we in Steenwijk en Hasselt zonnepanelen voor je plaatsen. Het dak moet uiteraard wel sterk genoeg zijn. Wij controleren dat van tevoren.

Wat kosten zonnepanelen in regio Steenwijk / Hasselt?

Heb je een tussenwoning, hoekwoning of 2-onder-1-kap-woning in de regio Steenwijk, Hasselt, Zwartsluis? Dan kun je uitgaan van een gemiddeld aantal van 10 zonnepanelen op je dak. De kosten hiervoor liggen rond de 5.250 euro. Dat initiële kosten zijn hoog, maar het levert je een energiebesparing op van 950 euro per jaar. De terugverdientijd is 5,5 jaar, waarna je er nog minimaal 20 jaar flink geld mee verdient.

Heb je een vrijstaande woning in de regio Steenwijk / Hasselt? Dan adviseren we vaak rond de 18 zonnepanelen. De kosten hiervoor liggen rond de 9.500 euro. Maar doordat je jaarlijks 1.700 euro bespaart op jouw energierekening, is de terugverdientijd iets meer dan 5,5 jaar. Vanaf dat moment leveren ze je nog minimaal 20 jaar flink wat geld op.

Het precieze aantal zonnepanelen voor je huis in Steenwijk of Hasselt is altijd maatwerk. Dat is afhankelijk van je elektriciteitsverbruik, rekening houdend met bijvoorbeeld isolatie en elektrisch verwarmen, koken of autorijden. Van ons krijg je een integraal advies. Zo krijg je later geen spijt van te veel of te weinig zonnepanelen in Steenwijk en Hasselt.

Subsidie voor zonnepanelen in Steenwijk en Hasselt

Mogelijk kom je ook in aanmerking voor subsidie. Onze energieadviseur Egbert Brouwer weet alles van de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in de regio Steenwijk, Hasselt en Zwartsluis. Daarnaast kan hij je ook verder helpen met een vrijblijvende energiecheck van de rest van jouw woning.

Neemt vrijblijvend contact op met Egbert! »

Of bekijken wanneer we infobijeenkomsten houden!

Neemt vrijblijvend contact op met Egbert! Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen