Hoogrendement (HR-)ketel

Zoals de naam al doet vermoeden zorgt de zogeheten ‘HR-ketel’ voor een hoog rendement. Deze ketel is zeer zuinig met gas, vooral in combinatie met een slimme thermostaat. Een gewone CV-ketel gaat zo’n 15 jaar mee. Als je aan vervanging toe bent, kies dan voor een HR-ketel. Kostenbesparend en milieuvriendelijk!

Wat is een hoogrendement CV-ketel?

Het grootste verschil tussen een gewone CV-ketel en een HR-ketel zit in het benutten van de warmte uit de waterdamp die vrijkomt bij de verbranding van gas. Heb je een gewone CV-ketel of VR-ketel dan verdwijnt deze waterdamp direct via de afvoerpijp. De HR-ketel benut juist de warmte in de vrijgekomen waterdamp voor het opnieuw verwarmen van het water.

Hoe plaatsen we een HR-ketel?

We verwijderen je oude CV-ketel en installeren de nieuwe ketel op dezelfde plek. Ook vervangen we alle kranen onder de ketel en het expansievat. Tot slot zorgen we voor het inregelen en afstellen van je nieuwe HR-ketel. Door dit op maat te doen, haalt de HR-ketel het hoogste rendement. En scoor jij de laagst mogelijke energierekening!

Tijdsduur

Een HR-ketel installeren is in de meeste gevallen een eendagsklus. Dezelfde avond zit je er thuis weer lekker warm bij en geniet je weer van een hete douche. Moeten er meer klussen gebeuren die samenhangen met de HR-ketel? Bijvoorbeeld het vervangen van radiatoren? Dan neemt de klus meer tijd in beslag.

Wat zijn de voordelen van een HR-ketel?

Een HR-ketel levert een flinke kostenbesparing op. Daarnaast is een optimaal werkende centrale verwarming een belangrijk pluspunt bij de taxatie van jouw huis. Het draagt bij aan een zuiniger energielabel. Een HR-ketel levert ook nog eens voordelen voor het milieu op.

Terugverdientijd

Type woning Indicatieve kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning 2.000,- euro 200,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap 2.250,- euro 250,- euro
*Vrijstaande woning 2.750,- euro 300,- euro

Milieuvriendelijk

Een HR-ketel heeft een lage uitstoot van CO² en stikstofdioxide. Dat maakt de HR-ketel een populaire keuze onder mensen die milieubewust willen wonen. Je kunt nóg meer voordeel uit een HR-ketel halen door deze te combineren met een warmtepomp op elektriciteit. Dit wordt ook wel een hybride warmtepomp genoemd. Momenteel wordt hiervoor een forse subsidie gegeven, waardoor deze combinatie nog aantrekkelijker is.

Is mijn woning geschikt?

  • Check eerst bij de gemeente of er plannen zijn om jouw buurt gasvrij te maken. Als dit op korte termijn het geval is, is een HR-ketel geen logische investering meer.
  • Een grotere woning heeft meer vermogen nodig dan een kleinere. De richtlijnen zijn 16-28 kW voor een tussenwoning, 16-30 kW voor een hoekwoning/2-1 kap en meer dan 30 kW voor een vrijstaande woning.
  • Als je woning goed geïsoleerd is, kan er minder warmte je huis verlaten. Is je woning niet goed geïsoleerd, dan heeft de HR-ketel meer moeite met het verwarmen van alle ruimtes. Dit is van invloed op het benodigde vermogen van de HR-ketel.
  • Meerdere badkamers of een stortdouche zorgen voor een hogere warmwaterbehoefte. Dit vraagt meer vermogen dan de richtlijn.

Benieuwd wat een HR CV-ketel voor jouw huis kan betekenen? »

Vraag een gratis energiescan aan

Je ziet het, een HR CV-ketel is een uitstekende manier om jouw woning te verduurzamen. Wil je weten waar nog meer energiebesparende en comfort verhogende kansen liggen? Bezoek een van onze bijeenkomsten of webinars. Mocht onze aanpak je aanspreken, dan komen we graag bij je langs voor een vrijblijvend totaaladvies, waarbij we jouw situatie bekijken en inventariseren.

Ook daarna nemen we graag alle zorg uit handen; van het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden tot aan het coördineren van de werkzaamheden en het verzorgen van de energielabelverbetering.

Vraag een gratis energiescan aan »

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met een hoogrendement (HR-)ketel? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen