Hoogrendement CV ketel

Zoals de naam al doet vermoeden zorgt de zogeheten ‘HR-ketel’ voor een hoog rendement. Deze ketel is zeer zuinig met gas, vooral in combinatie met een slimme thermostaat. Een gewone CV-ketel gaat zo’n 15 jaar mee. Als je aan vervanging toe bent, kies dan voor een HR-ketel. Kostenbesparend en milieuvriendelijk!

Wat is een hoogrendement CV-ketel?

Het grootste verschil tussen een gewone CV-ketel en een HR-ketel zit in het benutten van de warmte uit de waterdamp die vrijkomt bij de verbranding van gas. Heb je een gewone CV-ketel of VR-ketel dan verdwijnt deze waterdamp direct via de afvoerpijp. De HR-ketel benut juist de warmte in de vrijgekomen waterdamp voor het opnieuw verwarmen van het water.

Hoe plaatsen we een HR-ketel?

We verwijderen je oude CV-ketel en installeren de nieuwe ketel op dezelfde plek. Ook vervangen we alle kranen onder de ketel en het expansievat. Tot slot zorgen we voor het inregelen en afstellen van je nieuwe HR-ketel. Door dit op maat te doen, haalt de HR-ketel het hoogste rendement. En scoor jij de laagst mogelijke energierekening!

Tijdsduur
Een HR-ketel installeren is in de meeste gevallen een eendagsklus. Dezelfde avond zit je er thuis weer lekker warm bij en geniet je weer van een hete douche. Moeten er meer klussen gebeuren die samenhangen met de HR-ketel? Bijvoorbeeld het vervangen van radiatoren? Dan neemt de klus meer tijd in beslag.

Wat zijn de voordelen van een HR-ketel?

Een HR-ketel levert een flinke kostenbesparing op. Daarnaast is een optimaal werkende centrale verwarming een belangrijk pluspunt bij de taxatie van jouw huis. Het draagt bij aan een zuiniger energielabel. Een HR-ketel levert ook nog eens voordelen voor het milieu op.

Terugverdientijd
Als je nu nog gebruikt maakt van een oudere CV-ketel is met een HR-ketel een rendement van meer dan 100% mogelijk. Dat levert een besparing van 300 euro op jouw energierekening op. Met een oudere CV-ketel verbruik je namelijk al snel zo’n 15 tot 20% teveel aan energie. De terugverdientijd van een HR-ketel komt daarmee uit op ongeveer 7 á 9 jaar.

Milieuvriendelijk
Een HR-ketel heeft een lage uitstoot van CO² en stikstofdioxide. Dat maakt de HR-ketel een populaire keuze onder mensen die milieubewust willen wonen. Je kunt nóg meer voordeel uit een HR-ketel halen door deze te combineren met een warmtepomp op elektriciteit. Dit wordt ook wel een hybride warmtepomp genoemd. Momenteel wordt hiervoor een forse subsidie gegeven, waardoor deze combinatie nog aantrekkelijker is.

Benieuwd wat een hoogrendement CV ketel voor jouw huis kan betekenen? »
Hoogrendement CV-ketel

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen