Warmtepomp in Hasselt en Zwartsluis (Overijssel)

Woon je in Hasselt (Nederland) of Zwartsluis en ben je je aan het oriënteren op een warmtepomp voor in huis? DCZ helpt je daar graag bij! We adviseren je over de juiste hybride warmtepomp, de eventuele subsidiemogelijkheden en schakelen daarnaast onze partner in die het apparaat bij jou thuis installeert. Een warmtepomp is een perfecte manier om jouw gasverbruik flink te reduceren, geld te besparen én bij te dragen aan minder CO2-uitstoot.

Voordelen van een hybride warmtepomp:

  • Een energiebesparing tot wel 60%
  • Flinke beperking van de CO2-uitstoot
  • Verkoeling van je huis in de zomer
  • Een terugverdientijd van gemiddeld 5,5 jaar
  • Binnen een halve tot hele werkdag geïnstalleerd

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan! »

Hoe werkt een warmtepomp in huis?

Bij DCZ werken we met hybride warmtepompen. Dat houdt in dat deze samenwerkt met de CV-ketel. Laatstgenoemde springt alleen nog bij als het buiten erg koud is én voor het verwarmen van je water in de badkamer en keuken. De warmtepomp zorgt echter voor het merendeel van de warmte in jouw woning.

Hybride warmtepompen bestaan uit twee delen; een binnen- en buitenunit. Het 1 kubieke meter grote buitendeel kunnen we op de grond, tegen de gevel of op het dak plaatsen. Het binnenste deel van de warmtepomp - een apparaat van 30 x 30 x 60 cm - staat direct in verbinding met de CV-ketel.

Na de installatie, die een halve tot hele werkdag kost, heb je hetzelfde comfort in huis als daarvoor, maar dan met een veel lagere energierekening. De warmtepomp haalt namelijk warmte uit de (ook koude) buitenlucht. Dat vergt aanzienlijk minder stroom of gas. Daarmee lever je ook een mooie bijdrage aan een beter milieu. Een ander groot voordeel is dat je in warmere periodes je huis fijn kunt koelen met de warmtepomp.

Wat kost het aanleggen van een warmtepomp in Hasselt en Zwartsluis?

De indicatieve kosten voor een warmtepomp voor jouw huis in Hasselt of Zwartsluis liggen rond de 2.700 euro. Het grote voordeel is dat dit je jaarlijks een energiebesparing van rond de 500 euro oplevert. Dit houdt in dat je je hybride warmtepomp binnen 5,5 jaar hebt terugverdiend. Daarna kun je er nog zo’n 10 tot 15 jaar geld aan verdienen. Want de gemiddelde levensduur van een warmtepomp ligt rond de 15 tot 20 jaar.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Om een hybride warmtepomp zo veel mogelijk te laten renderen, zijn een aantal randvoorwaarden belangrijk. Beschikt jouw woning in Hasselt of Zwartsluis minimaal over matige isolatie (aangebracht vóór 1992)? Dat is mooi! Zijn alle ramen minimaal van dubbelglas of, nog beter, HR++ of Triple-glas? Top! En is er rond jouw CV-ketel ruimte voor een apparaat van 30 cm breed, 30 cm diep en 60 cm hoog? En buiten voor een apparaat ter grootte van een airco? Helemaal mooi; een hybride warmtepomp is een prachtige manier om jouw woning te verduurzamen.

We kijken graag met je mee of een warmtepomp geschikt is voor jouw woning en wat deze je op zou kunnen leveren. Dat is namelijk afhankelijk van meerdere aspecten. We kijken graag naar het totaalplaatje in jouw persoonlijke situatie. Zodat je zeker weet dat de warmtepomp zijn volle rendement behaalt.

Kom in contact voor meer info

We komen graag met je in gesprek om jouw specifieke thuissituatie door te nemen en je te adviseren over de subsidiemogelijkheden. Maar er zijn ook veel andere maatregelen mogelijk, waarover we je eveneens kunnen adviseren. Van zonnepanelen, alle soorten woningisolatie tot een HR CV-ketel. Vraag een gratis energiescan aan om je vrijblijvend te informeren over manieren om jouw woning te verduurzamen. En dus uiteindelijk veel geld te besparen. Of neem deel aan een van onze webinars of bijeenkomsten.

Vraag een energiescan aan! »

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met een warmtepomp? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen