Zonnepanelen laten plaatsen in de regio Zwolle / Kampen

Tegenwoordig zie je overal zonnepanelen. Wil jij ook bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd je eigen portemonnee spekken? Laat dan zonnepanelen installeren in Zwolle, Kampen en omgeving en profiteer van een lagere energierekening. DCZ voorziet woningen in Zwolle, Kampen en omgeving van zonnepanelen.

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten de energie om in elektrische stroom. Dit wordt ook wel het fotovoltaïsch effect genoemd.

Een zonnepaneel bestaat uit twee lagen: een bovenlaag met de echte zonnecellen en een onderlaag die de stroom opvangt en doorschakelt. Het zonlicht valt op silicium in de zonnecel, waardoor er elektronen loskomen. Deze elektronen verplaatsen naar de onderlaag, waar ze worden omgezet in gelijkstroom.

Onze elektrische apparaten werken echter niet op gelijkstroom. Je hebt daarom behalve de zonnepanelen ook een omvormer nodig, die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom.

Werken zonnepanelen ook als het bewolkt is?

Zonnepanelen werken optimaal wanneer de zon volop schijnt. Maar ook als het bewolkt is, leveren ze nog elektrische stroom. De opbrengst van zonnepanelen is wel lager bij bewolking of schaduw dan bij volle zon.

Welke soorten zonnepanelen zijn er in Zwolle en Kampen?

DCZ werkt overal en dus ook in Zwolle en Kampen met twee soorten zonnepanelen:

  • Traditionele panelen met glas en folie in Zwolle en Kampen. De onderlaag van het zonnepaneel bestaat uit een kunststoffolie. De bovenlaag bestaat uit glas. Dergelijke zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. Wel verliezen ze meestal in de loop van de tijd een deel van hun vermogen doordat er beschadigingen kunnen ontstaan in de folielaag. Zonnepanelen in Zwolle en Kampen worden dus voor de langere termijn aangelegd.
  • Zonnepanelen met een glazen onder- en bovenlaag in Zwolle en Kampen. De zonnecel is dan aan beide kanten beschermd door glas. Deze nieuwe glas-glaspanelen zijn even goed als de traditionele glas-foliepanelen, maar gaan minimaal 33% langer mee. Bovendien zijn ze beter op het gebied van brandveiligheid en verliezen ze geen vermogen.

Hoe worden zonnepanelen in Zwolle en Kampen gemonteerd?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de montage van zonnepanelen in Zwolle en Kampen, afhankelijk van het soort dak en jouw voorkeuren. Tijdens het planningsgesprek controleren we ook of je dak in Zwolle of Kampen voldoende gewicht kan dragen. Met name bij huizen met een plat dak is de draagkracht van het dak soms onvoldoende om veilig zonnepanelen te kunnen plaatsen.

Hellend dak op het zuiden, oosten of westen in Zwolle en Kampen

Heb je een hellend dak op het zuiden, oosten of westen? Dan monteren we de zonnepanelen in Zwolle en Kampen bovenop het dak. Veel mensen vinden het mooi om de zonnepanelen evenwijdig aan de bestaande dakbedekking te laten plaatsen.

Als je wilt, kunnen we zonnepanelen op een hellend dak ook onder een hoek plaatsen, bijvoorbeeld om maximaal rendement te behalen. Ook kunnen we de zonnepanelen in Zwolle en Kampen in het dak zelf verwerken. We zorgen uiteraard dat de naden goed gedicht zijn en letten op dat er voldoende ventilatie blijft bestaan.

Hellend dak op het noorden

Heb je een hellend dak op het noorden? Dan hebben zonnepanelen weinig zin, omdat er te weinig zon op schijnt.

Plat dak

Heb je een plat dak? Dan plaatsen we een frame waar we de zonnepanelen op monteren. Ze staan dan in een hoek van 30-40 graden, zodat ze het zonlicht goed op kunnen vangen.

Wat voor dak heb je nodig voor zonnepanelen in Zwolle en Kampen?

Je kunt zonnepanelen in Zwolle en Kampen op de meeste daken laten plaatsen: zowel platte als hellende daken zijn in principe geschikt voor zonnepanelen. Wel moet het dak sterk genoeg zijn. Daarom controleren wij de draagkracht van je dak van tevoren, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

De zonkracht is het sterkst op daken die op het zuiden, oosten of westen gericht zijn. De zon schijnt zo weinig op daken die op het noorden gericht zijn, dat wij daar geen zonnepanelen plaatsen in Zwolle en Kampen.

Hoe lang duurt het om zonnepanelen te laten plaatsen in Zwolle en Kampen?

Het plaatsen en aansluiten van de zonnepanelen is in Zwolle en Kampen binnen één werkdag klaar. Wanneer er aanpassingen nodig zijn aan je meterkast vanwege de aansluiting met de zonnepanelen, dan doen wij dat op dezelfde dag.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen in Zwolle en Kampen?

Je kunt laten zien dat je bijdraagt aan een schoner milieu. Door het gebruik van zonne-energie verlaag je het gebruik van fossiele brandstoffen en is je CO2-uitstoot beduidend lager ten opzichte van niet-duurzaam opgewekte elektriciteit.

Bovendien verhogen zonnepanelen in Zwolle en Kampen de waarde van je woning, wat aantrekkelijk is als je je huis wilt verkopen. Het gebruik van zonnepanelen in Zwolle en Kampen zie je namelijk terug in een gunstiger energielabel.

Wat kosten zonnepanelen in Zwolle en Kampen?

Meestal plaatsen we 10 zonnepanelen op een dak van een rijtjeshuis, hoekhuis of 2-onder-1-kap. De kosten daarvan bedragen 6.550,- euro. Je energierekening wordt jaarlijks zo’n 1.425,- euro lager. Je verdient de zonnepanelen dus in gemiddeld 4,5 jaar terug.

Op een vrijstaand huis passen meer zonnepanelen. We gaan dan uit van 18 zonnepanelen voor 10.500,- euro. De terugverdientijd ligt hier iets later - namelijk 4,1 jaar - omdat je gemiddeld 2.550,- euro per jaar bespaart op je energiekosten.

Na deze 5,5 jaar leveren zonnepanelen je dus een hoop geld op, omdat ze minimaal 25 jaar meegaan en je al die tijd een lagere energierekening blijft houden.

Mogelijk is de aanschafprijs nog lager, wanneer je in aanmerking komt voor subsidie. Adviseur Egbert Brouwer is op de hoogte van alle subsidiemogelijkheden in de regio rond Zwolle en Kampen.

Benieuwd wat zonnepanelen voor jouw huis kunnen betekenen? »

Benieuwd wat jij met jouw huis kan besparen met zonnepanelen? Vul direct onderstaand formulier in.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Vergeet deze oplossingen niet…

Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!

Heb je een vraag?

Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Kunnen wij je helpen?
Kies je ook voor DCZ?
Ontdek al onze voordelen »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen