Op zoek naar een warmtepomp in Steenwijkerland?
DCZ helpt je met het plannen en uitvoeren van allerlei duurzame verbouwingen in Steenwijkerland. De meest rendabele maatregel die wij adviseren is het plaatsen van een warmtepomp. Met een investering van slechts 2.700,- euro kun je maar liefst 60% besparen op je energieverbruik. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
DCZ adviseert en voert duurzame verbouwingen uit in de hele regio Steenwijkerland. Je kunt dus bij ons terecht als je bijvoorbeeld in Steenwijk, Vollenhove, Giethoorn, Oldemarkt of Sint Jansklooster woont en meer wilt weten over de mogelijkheden om jouw woning duurzamer te maken.
Wat is een warmtepomp?
Het buitendeel van een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, ook als het buiten koud is. Het binnendeel van de warmtepomp geeft deze warmte af in huis via de CV-ketel. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kun je met een warmtepomp je huis ook koelen.
Wat voor warmtepomp adviseert DCZ?
Bij DCZ werken we uitsluitend met hybride warmtepompen. Het buitendeel van de warmtepomp wordt dan aangesloten op je bestaande CV-ketel.
De warmtepomp zorgt voor de warmte in huis, tenzij het erg koud is – dan slaat ook de CV-ketel aan om bij te springen. De CV-ketel blijft wel voor het warme kraanwater in huis zorgen.
Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?
Op zich voegt een warmtepomp geen extra comfort toe, in tegenstelling tot isolatie. Wel is het een rendabele en milieuvriendelijke optie die je bovendien terugziet in je energierekening. Met een warmtepomp kun je tot wel 60% op je energieverbruik besparen.
Doordat de warmtepomp warmte uit de buitenlucht haalt, gebruik je veel minder gas of elektriciteit. Daarmee neemt je gebruik van fossiele brandstoffen en je uitstoot van CO2 af, wat goed is voor het milieu.
Bovendien is een warmtepomp ook geschikt om je woning te koelen. Daarmee houd je je huis aangenaam koel tijdens de steeds warmere zomers en heb je geen dure airconditioner nodig.
Hoe wordt een warmtepomp geïnstalleerd?
Het buitendeel van de hybride warmtepomp is een apparaat van ongeveer 1 kubieke meter groot, vergelijkbaar met een airconditioner. Deze plaatsen we buiten op je dak, op de grond of tegen de gevel.
Het binnendeel van de warmtepomp is je CV-ketel zelf. Wij sluiten het buitendeel daarop aan tijdens de installatie. Daarvoor installeren we een apparaat van 30 cm breed, 30 cm diep en 60 cm hoog in de buurt van je CV-ketel.
Hoe lang duurt het installeren van een warmtepomp?
Het installeren van een warmtepomp kost ongeveer vier tot acht uur en is dus binnen één werkdag gebeurd.
Wat zijn de kosten van een warmtepomp?
De aanschaf en het plaatsen van een warmtepomp kost ongeveer 2.700,- euro. De gemiddelde besparing is zo’n 500,- euro per jaar. Afhankelijk van je energieverbruik is de terugverdientijd dus zo’n 6 jaar.
Wanneer je de warmtepomp nu aanschaft, kun je bovendien een aantrekkelijke subsidie krijgen. Hierdoor worden de aanschafkosten lager en verdien je de warmtepomp eerder terug. DCZ kan je ondersteunen bij het aanvragen van de subsidie.
Hoe lang gaat een warmtepomp mee?
De gemiddelde levensduur van een warmtepomp is 15 tot 20 jaar. Daarna moet de apparatuur vervangen worden. Aangezien de terugverdientijd korter is dan de levensduur, haal je de investering er dus zeker uit.
Is een warmtepomp geschikt voor iedere woning?
Een hybride warmtepomp wordt aangesloten op je CV-ketel. Behalve ruimte in de buurt van je CV-ketel voor het binnendeel (30 x 30 x 60 cm) moet je dus ruimte hebben voor de buitenunit (ca 1 m3). In huizen die zijn aangesloten op stadsverwarming, zoals veel flatgebouwen, is vaak weinig ruimte voor het buitendeel van een warmtepomp. Vraag onze adviseur Egbert Brouwer wat in dat geval de mogelijkheden zijn.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat alle warmte weer uit je huis weglekt. Idealiter combineer je een warmtepomp daarom met goede isolatie van je huis. Veel huizen die voor 1992 gebouwd zijn in Steenwijkerland hebben slechts een matige isolatie. Dit is echter al voldoende voor een warmtepomp. Wil je je huis verder verduurzamen en je wooncomfort verhogen? Vraag dan bij de adviseur van DCZ naar de mogelijkheden om je woning te isoleren.
Wanneer je enkel glas in je ramen hebt, adviseren we om dat eerst te vervangen door ramen met minimaal dubbel glas. Wil je optimaal geïsoleerde ramen? Kies dan voor ramen met triple glas of HR++ glas voor optimaal rendement van je warmtepomp.
Vergeet deze oplossingen niet…
Kosten besparen en energiezuiniger wonen kan op vele manieren. Maak kennis met ál onze oplossingen en ga voor optimaal voordeel!
Dakisolatie »
Bodemisolatie »
Vloerisolatie »
MV-box »
Warmtepomp »
Duurzaam verbouwen »
HR glas »
HR CV-ketel »
Zonnepanelen »
Heb je een vraag?
Heb je vragen over onze maatregelen of wil je graag een persoonlijk advies? Laat het ons weten!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!