Bespaartip 1: Draai geen kleine, maar grote wasjes!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 1: Draai geen kleine, maar grote wasjes!

Wat als je morgen die ene trui aan wilt, maar hij ligt in de wasmand? Draai je dan een half wasje? Of wacht je tot je genoeg was hebt verzameld voor een volle wastrommel? Als je in zo’n geval gewoon even een andere trui uitkiest, loont dat zeker de moeite!

Het draaien van een wasje kost gemiddeld vier procent van wat een huishouden in totaal aan elektriciteit verbruikt. Wanneer je dus twee keer per week een volle trommel wast in plaats van vier keer een halfvolle trommel, kun je tussen de tien en dertig euro per jaar besparen. Als alle huishoudens in Nederland dit zouden doen, zou dat de jaaropbrengst van een windmolen schelen.

Ook de temperatuur is van invloed op jouw bespaar-rendement. Hoe lager de temperatuur, hoe lager het energieverbruik van jouw wasmachine. Een wasje op zestig graden kost bijna twee keer zoveel als een wasje op veertig graden.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen