​Woning verduurzamen? Met een totaalplan voorkom je losse flodders

We maken het geregeld mee. Mensen die hun woning willen verduurzamen, maar de helicopterview missen die hen naar de meest voordelige en energiezuinige oplossingen leidt. Een totaalplan dat losse flodders voorkomt en zorgt dat verschillende duurzame maatregelen als puzzelstukjes in elkaar vallen. DCZ helpt je daar graag bij!

Zo bezochten we laatst een eigenaar van een bungalow bouwjaar 1980, die een week eerder 10 zonnepanelen had laten leggen op zijn dak. “Hij verbruikte veel gas en schakelde DCZ in om dat terug te dringen”, vertelt energieadviseur Egbert Brouwer. “Ze hadden vloerverwarming en wilden ook infraroodpanelen en airco. De woning was geschikt voor een hybride warmtepomp. Alleen bleek uit mijn berekening dat de 10 zonnepanelen niet genoeg stroom leveren voor al hun wensen. Alles bij elkaar opgeteld had hij 18 zonnepanelen nodig.”

De som der delen

Het bedrijf dat deze panelen had geleverd, had enkel gekeken naar het huidige elektraverbruik in hun bungalow. En niet naar de toekomstige plannen en wensen van deze meneer. “Ze hadden er niet over gesproken, de juiste voorlichting ontbrak dus”, verduidelijkt Egbert. “De reden is dat veel partijen niet naar het totaalplaatje kijken, maar alleen met hun eigen winkeltje bezig zijn. DCZ kijkt altijd naar het geheel, naar de som der delen van alle maatregelen die duurzaam wonen mogelijk maken.”

Gasbesparing van 50%

Via DCZ liet deze meneer een hybride warmtepomp en airco installeren. Breman Installatie nam deze werkzaamheden voor zijn rekening. Ook schakelden wij BEVO in voor het bij-isoleren van de vloer en spouwmuur. “Deze maatregelen leveren een gasbesparing op van bijna 60%. Ze waren zeer gelukkig, ook omdat wij ook meedachten over de subsidiemogelijkheden. Maar hij had graag in een eerder stadium een totaaladvies gewild. Met een totaalvisie kun je namelijk een strategie uitdenken en een duidelijk plan van aanpak maken.”

Vraag vrijblijvend jouw totaaladvies aan

Wil je ook aan de slag met het verduurzamen en comfortabeler maken van jouw woning? Maar mis je de kennis, tijd en energie om uit te zoeken wat in jouw specifieke situatie de beste maatregelen zijn? DCZ en zijn team van partnerbedrijven helpen je graag! We komen bij je langs om een gratis en vrijblijvende energiecheck uit te voeren. Ook laten we je zien welke subsidies en leningen er beschikbaar zijn. Wil je eerst zelf kijken naar de mogelijkheden? Doe de snelle bespaarcheck op onze site: https://dczduurzaam.nl/bespaarcheck

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen