Isolerend glas? DCZ-partner Buitink Schilders zet de mogelijkheden op een rij

Plaatsing van hoogrendementglas in jouw woning is een erg duurzame investering. Dit HR-glas - waarvoor geldt: hoe meer plusjes hoe sterker de isolerende werking - draagt namelijk bij aan een energiezuinig huis. Het voorkomt dat warmte ontsnapt en kou binnenkomt. Een andere mogelijkheid is een voorzetraam. DCZ-partner Buitink Schilders zet alles voor je op een rij!

1. Voorzetraam

Als eerste mogelijkheid noemen we het monteren van een extra (wegneembaar) raam op het kozijn, voor het bestaande (enkele) glas. Dit is een goede optie wanneer plaatsing van de hieronder genoemde mogelijkheden niet kan.

2. HR++glas

HR++glas wordt momenteel het meest gebruikt in woningen. Dit kan inclusief nieuw kozijn worden geplaatst. Je bespaart er flink mee op de energiekosten, waardoor je de investering dus ook weer terugverdient.

3. HR+glas

HR+glas is gelijk aan HR++, alleen is de spouw kleiner dan 13 mm. Ook dit glas kan inclusief nieuw kozijn worden gezet.

4. HR++ Premium

HR++ Premium-glas isoleert net weer wat beter, maar is ook iets duurder.

5. HR++ Triple-glas

HR++ Triple is het best isolerende glas. Het kan alleen lang niet altijd in bestaande kozijnen geplaatst worden.

Meer wooncomfort dankzij isolerend (HR-)glas

Welke optie je ook kiest, voor alle mogelijkheden geldt dat het wooncomfort erdoor toeneemt. Er komt namelijk geen koude lucht of straling meer van het raam af. Ook treedt op het glas nauwelijks nog condensatie op. Het comfort neemt nog verder toe doordat de ventilatieverliezen door kieren en naden afnemen. Dit is met name het geval bij kozijnvervanging.

De geluidswering wordt ook beter doordat twee lagen glas beter isoleren dan één. Ook komt er minder geluid van buiten naar binnen door kieren en naden. Dit is met name het geval bij kozijnvervanging.

Aandachtspunten bij isolatieglas

Een aandachtspunt bij voorzetramen is dat deze afneembaar moeten zijn om zo het kozijn te kunnen onderhouden en de ramen schoon te houden. Bij alle opties is het daarnaast belangrijk om te controleren of er nog voldoende ventilatie is. Is in iedere ruimte een ventilatievoorziening, klepraam of afzuiging aanwezig? De kieren en naden worden namelijk dichtgemaakt.

Bij HR-glas is het verder van belang om de staat en de dikte van de kozijnen te controleren. Dit bepaalt namelijk of het glas in het bestaande kozijn past. Tijdens heldere nachten kan het voorkomen dat condens aan de buitenzijde van HR++glas ontstaat. Deze verdampt wanneer de zon schijnt of de ruimte weer wordt verwarmd.

DCZ

Onze partners Buitink Schilders, Falkena Steenwijk en Glasservice Zwolle kunnen je perfect informeren over welk type glas het beste bij jouw woning past. DCZ helpt jou verder bij het structureel energiezuiniger maken van je woning. We werken samen met de provincie Overijssel, gemeente Zwartewaterland, Steenwijkerlanden Energiek Zwartewaterland. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen! DCZ helpt je graag!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen