Duurzaam verbouwen? Schakel DCZ-partner Riezebos Bouwbedrijf in

Duurzaam wonen bespaart jaarlijks veel geld én draagt natuurlijk bij aan een beter milieu. Maar hoe verbouw je jouw woning duurzaam? DCZ-partner Riezebos Bouwbedrijf heeft alle kennis in huis om daar een goed antwoord op te geven. Denk bijvoorbeeld aan kunststof kozijnen, kierdichting, geïsoleerde deuren of kunststof gevelbekleding.

Materiaalkeuze is van groot belang bij een verbouwing aan of uitbreiding van het huis.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld sterk isolerend, onderhoudsarm en duurzaam in gebruik. Een mooie bijkomstigheid is dat ze haast niet meer van echt hout zijn te onderscheiden. Riezebos heeft de primeur met het allernieuwste type kunststof kozijn. Kenmerken zijn mooie rechte hoekverbindingen, vergelijkbaar met houten kozijnen. Daarnaast is de oppervlakte gematteerd. De typische kunststof-glans ontbreekt daardoor.

Kenmerken kunststof kozijnen van Riezebos

  1. Perfecte ventilatiemogelijkheden
  2. Sterk isolerend
  3. Duurzaam in gebruik
  4. Onderhoudsarm
  5. Voortreffelijke afdichting
  6. Uitstekende inbraakpreventie en voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Kierdichting

Een andere manier om jouw woning duurzamer te maken, is het dichten van kieren en naden. Die zijn te vinden bij de aansluitingen van kozijnen op muren, maar ook tussen bouwdelen onderling. Bij een verbouwing kan Riezebos hiermee rekening houden.

Voordelen van kierdichting

  1. Het comfort gaat omhoog, doordat ongecontroleerde ventilatieverliezen door kieren en naden afnemen.
  2. Het comfort wordt nog groter als het om kieren en naden gaat die aan de kruipruimte grenzen. Dit voorkomt dat vochtige lucht de woning binnenkomt.
  3. De geluidswering van de woning neemt toe, doordat geluid niet meer zo makkelijk naar binnen kan komen.

Een aandachtspunt bij kierdichting is de ventilatie. Is in iedere ruimte een ventilatievoorziening, klepraam of afzuiging aanwezig? Met het dichten van kieren en naden wordt de natuurlijke ventilatie vervangen door kunstmatige (regelbare) ventilatie. Dit is extra belangrijk als er een vochtige kruipruimte is en de vloer niet dampdicht is.

Kunststof gevelbekleding

Voor veel opdrachtgevers vernieuwt Riezebos houten gevels voor kunststof gevelbekleding. Belangrijk is dat deze geventileerd aangebracht wordt op speciale profielen en ventilatielatten. Wanneer er vocht achter de bekleding komt, kan dat altijd weer opdrogen. Daarmee wordt voorkomen dat de constructie achter de bekleding verrot. In de constructie zelf worden dampdichte (binnenzijde) en dampopen folies toegepast, zodat de vochthuishouding altijd goed is.

DCZ helpt je met duurzaam verbouwen

Bekijk alle mogelijkheden voor verduurzaming in de showroom van Riezebos Bouwbedrijf, een betrouwbare partner van DCZ. Wij helpen jou ook verder bij het structureel energiezuiniger maken van je woning. We werken samen met de provincie Overijssel, gemeente Zwartewaterland, Steenwijkerland en Energiek Zwartewaterland. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen! DCZ helpt je graag!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen