Bespaartip 10: Verwijder het stof van je lampen!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 10: Verwijder het stof van je lampen!

Bij het schoonmaken van je huis is het verstandig om ook een doekje over de verlichting te halen, want net als op de lampenkappen, komt er ook stof op de lampen zelf. Dit stof blokkeert tot wel 50 procent van het licht. Daarentegen geeft een schone lamp meer licht en gaat deze ook langer mee.

Bijna 15 procent van ons energieverbruik gaat op aan verlichting. Daarom is het belangrijk om hier goed voor te zorgen. Zijn jouw lampen stofvrij? Dan bespaar je gemiddeld vijf euro per jaar op je energierekening.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen