Bespaartip 11: Zorg ervoor dat je koelkast vol is!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 11: Zorg ervoor dat je koelkast vol is!

Moet de koelkast dan niet juist harder werken om alles koel te houden? Nee. Wanneer hij helemaal vol is, hoeft hij minder lucht te koelen. Hierdoor hoeft hij minder hard te werken en gebruikt hij minder energie. Sterker nog, je kunt de koelkast beter vullen met flessen water dan dat je die ruimte leeg laat.

Wist je dat maar liefst 17 procent van het energieverbruik in een huishouden naar de koelkast en vriezer gaat? Afhankelijk van het soort koelkast dat je hebt, kost het gebruik hiervan je jaarlijks tussen de twintig en veertig euro. Dus hoe voller je de koelkast hebt, hoe meer geld je overhoudt om de koelkast te vullen.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen