Bespaartip 12: Hang je was eens op!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen.Vandaag tip 12: Hang je was eens op!

Je haalt de was uit de wasmachine, stopt het in de droger en een uur later is het droog. Daarna vouw je de was op en leg je het weer in de kast. Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan?

Maar wist je wel dat je iedere keer als je jouw droger gebruikt, één euro uitgeeft aan stroom? Wanneer je de was ophangt in plaats van de droger aanzet, kun je dus rond de zeventig tot honderd jaar euro per jaar besparen. Daarnaast ruikt was die in de open lucht gedroogd is ook nog eens heerlijk én blijft je kleding langer mooi. Wil je de droger toch gebruiken? Zorg er dan voor dat je meerdere wasjes hebt klaarliggen, zodat de droger tussendoor niet volledig afkoelt.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen