Bespaartip 13: Gebruik de oven efficiënt!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 13: Gebruik de oven efficiënt!

Verwarm jij de oven voor als je iets wilt bakken in de oven? Dat is niet altijd nodig. En hoe langer de oven aanstaat, hoe meer energie de oven verbruikt. Daarom kun je het gerecht er beter direct inzetten en de baktijd iets verlengen. Zo kan er ook geen warme lucht ontsnappen als je het deurtje halverwege opentrekt. Daardoor bespaar je energie en geld. Om tijd te besparen, kun je eten uit de diepvries of koelkast van tevoren op kamertemperatuur laten komen.

Wil je nog zuiniger omgaan met de oven? Zorg er dan voor dat je meerdere gerechten tegelijkertijd – of na elkaar – bakt. Zo haal je het maximale uit dezelfde warmte. Wanneer je gebruik maakt van deze tips, bespaar je zo’n 15 euro per jaar op het gebruik van jouw oven.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen