Bespaartip 15: Stap onder de douche in plaats van in bad!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 15: Stap onder de douche in plaats van in bad!

Terwijl buiten de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen, ligt jij in een heerlijk warm bad. Tijdens deze donkere, koude dagen verkiezen veel mensen het bad boven de douche. Hier kun je even lekker ontspannen en tot rust komen, zodat je de volgende dag weer opgeladen naar je werk kunt. Dit klinkt fantastisch, maar wist je dat een gemiddeld bad tussen de 150 en 200 liter water gebruikt en een douche tussen de 30 en 80 liter? Dit betekent dat je met hetzelfde water als je voor het bad gebruikt, drie keer kunt douchen.

Voor je portemonnee is het dus beter als je onder de douche stapt in plaats van in bad. Zo bespaar je jaarlijks 15 euro aan water- en gaskosten als je elke week een douche neemt in plaats van dat je het bad vol laat lopen.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen