Bespaartip 16: Ontdooi de vriezer voordat je op vakantie gaat!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 16: Ontdooi de vriezer voordat je op vakantie gaat!

Je gaat op vakantie en dat kost je het nodige geld. Maar gelukkig kun je wat geld besparen op je energiekosten thuis, terwijl je op de ski’s staat of lekker in het zonnetje zit. Wanneer je de diepvries leegeet voordat je op vakantie gaat, kun je hem tijdens de vakantie uitzetten en laten ontdooien. Door de deur van de diepvries op een kiertje te laten staan, voorkom je nare luchtjes.

Wanneer er een laag ijs van meer dan een centimeter in de diepvries zit, neemt het energieverbruik toe. Door de vriezer regelmatig te ontdooien, bespaar je gemiddeld zeven euro per jaar op je energiekosten. Daar kun je tijdens je vakantie dan weer een drankje van kopen.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen