Bespaartip 18: Maak zo af en toe het filter van je afzuigkap schoon!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen.Vandaag tip 18: Maak zo af en toe het filter van je afzuigkap schoon!

Hoe vaak maakt jij het filter van je afzuigkap schoon? Juist… Het schoonmaken van de afzuigkap is inderdaad niet het leukste klusje, maar dient wel af en toe wel gebeuren. Als er veel stof in het filter zit, moet de afzuigkap namelijk harder werken en dat kost meer energie.

Een afzuigkap met een schoon filter verbruikt zo’n tien euro per jaar aan energie. Maar wanneer het filter vies is, kost het je al gauw zo’n vijf euro per jaar meer. Wanneer je af en toe het filter van de afzuigkap schoonmaakt, scheelt dat dus in jouw portemonnee.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen