Bespaartip 19: Vang regenwater op!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen.Vandaag tip 19: Vang regenwater op!

Nederland is een land waar het veel regent. Het kan zijn dat je daar niet blij van wordt, maar het heeft wel voordelen voor je portemonnee. Zo kun je bijvoorbeeld regenwater opvangen. Daar kun je de tuin mee besproeien tijdens een droge periode. Doordat er in regenwater meer voedingsstoffen zitten dan in leidingwater is dit niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar ook voor jouw bloemen en planten.

Het gebruik van regenwater verlaagt het waterverbruik van een woning. Ook voorkomt het de verspilling van schoon en kostbaar drinkwater. Afhankelijk van waar je het zoal voor gebruikt, kan dit je een besparing tot wel 75 procent opleveren. Voor een gemiddeld huishouden is dat ergens tussen de 50 en 100 euro per jaar.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen