​Bespaartip 2: Doe het licht uit bij het verlaten van de kamer!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 2: Doe het licht uit bij het verlaten van de kamer!

Doe jij altijd het licht uit als je een kamer verlaat of kom jij dikwijls boven terwijl het slaapkamerlicht nog brandt? Het is (natuurlijk) altijd zuiniger om de lampen uit te doen als je de kamer verlaat. Een gemiddelde gloei- of halogeenlamp elke dag 10 uur laten branden, kost namelijk al gauw zo'n 30 euro per jaar.

Een lamp uitdoen als je de kamer verlaat, loont dus. Maar het meest valt te besparen door te kijken naar welke lampen je hebt. Een LED lamp is 85 procent zuiniger dan een gloeilamp. Besparen kan dus door werkende gloeilampen te vervangen door een LED lamp. Binnen twee jaar verdien je een LED lamp al terug en na tien jaar heb je er ruim 100 euro mee verdiend.

Ook nog even een tip met de Kerst in aantocht. Je kunt alleen al op jouw kerstverlichting flink besparen. Een maand lang een lichtslang in de tuin aanhebben kost vijftig euro, maar kies je voor een lichtslang met LED verlichting, dan ben je maar de helft kwijt.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen