Bespaartip 21: Controleer of je koelkastdeur goed sluit!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen.Vandaag tip 21: Controleer of je koelkastdeur goed sluit!

De koelkast is een belangrijk onderdeel in de keuken dat jouw producten koel houdt. Om dat te kunnen doen, gebruikt hij energie. Wanneer de koelkastdeur niet goed sluit, slaat de koelkast telkens opnieuw aan en gebruikt hij meer energie. Daarom is het belangrijk om af en toe te controleren of de koelkast goed afgesloten is.

Een simpele manier om te controleren of je koelkastdeur goed sluit, is door een stukje papier tussen de deur en de koelkast te steken. Trek daarna voorzichtig het papiertje uit de gesloten deur. Wanneer je weerstand voelt, sluit de koelkastdeur nog goed. Zo bespaar je zes euro per jaar in vergelijking met een koelkast waarvan de deur niet goed sluit.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen