Bespaartip 23: Draai de was op 30 of 40 graden!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen.Vandaag tip 23: Draai de was op 30 of 40 graden!

Gemiddeld draaien we in Nederland drie wasjes per week. Maar denk jij bij deze wasjes wel eens na over de temperatuur en het energieverbruik? De wasmachine is een grote stroomverbruiker, waarvan de kosten bij gebruik hoog kunnen oplopen. Zo heeft de temperatuur van het wasprogramma de grootste impact op het energieverbruik: Hoe lager de temperatuur, hoe minder energie de wasmachine verbruikt.

Om de was goed schoon te krijgen, hoef je niet warmer te wassen dan 40 graden. Zo bespaar je tot wel veertig euro per jaar op je energierekening wanneer je vier tot zes wasjes per week draait op 30 of 40 graden in plaats van 60 graden. Om de wasmachine schoon te houden is het verstandig om zo af en toe een was op 90 graden te draaien.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen