Bespaartip 25: Gebruik deksels bij het koken!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen.Vandaag tip 25: Gebruik deksels bij het koken!

Bij sommige gerechten is het voor de smaak beter om het deksel van de pan te laten, maar bij veel gerechten is dit niet nodig. Door de pan af te dekken, is je eten sneller gaar en houd je de energierekening lager.

Wanneer je een deksel op de pan doet tijdens het koken, bespaar je gemiddeld vier euro per jaar op je energiekosten voor koken. Een bijkomend voordeel van koken met een deksel is dat je ook minder spat en smeert. Hierdoor wordt de afzuigkap minder snel vies. Een schone afzuigkap helpt ook om de energierekening laag te houden.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen