Bespaartip 28: Zet de koelkast op een koele plek!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen.Vandaag tip 28: Zet de koelkast op een koele plek!

Alleen een koelkast in de keuken is tegenwoordig bij veel mensen niet voldoende. Daarom hebben steeds meer huishoudens een tweede koelkast in huis staan. Wanneer je de plek voor deze koelkast bepaalt, speelt de temperatuur van de omgeving een belangrijke rol. Zo is het beter om de koelkast op een koele plek – dus niet bij een radiator, het fornuis of in de zon – te zetten. Daarnaast dient de condensor, die zich aan de achterkant van de koelkast bevindt, minimaal 10 centimeter van de muur af te staan. Op die manier kan de warmte goed weg.

Een te hoge temperatuur in de ruimte waar de koelkast zich bevindt, zorgt ervoor dat hij vaker aanslaat. Dit kost je meer stroom. Als de koelkast op een koele plek staat, bespaar je gemiddeld 15 euro per jaar aan energie.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen