Bespaartip 3: Zet de verwarming een graad lager!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 3: Zet de verwarming een graad lager!

Wat doe jij als je het koud hebt? Trek je eerst een dikkere trui aan of een dekentje over? Of zet je meteen de verwarming hoger? Daar voor de eerste optie te kiezen, kun je de verwarming zelfs een graadje lager zetten. Dat scheelt je al zo'n vijftig euro per jaar!

Als je nog zuiniger voor je portemonnee wilt zijn, raden we je aan om de thermostaat een uur voor je gaat slapen al op 15 graden te zetten. Zo bespaar je nog eens 40 euro per jaar. En dan is er ook nog die tip van radiatorfolie. Daar deze folie achter jouw verwarming plaatsen, voorkom je dat je de buitenmuur verwarmt. In plaats daarvan wordt alle warmte gebruikt om de kamer te verwarmen.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen