Bespaartip 31: Ga eens wat vaker stomen of wokken!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen.Vandaag tip 31: Ga eens wat vaker stomen of wokken!

Er zijn verschillende kooktechnieken om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Hiervan is stomen een van de gezondste manieren om het eten te bereiden. Dit is een kooktechniek waarbij de meeste vitaminen, mineralen en anti-oxidanten behouden blijven. Een andere manier om je eten te bereiden is wokken. Dit is een simpele techniek die je ook nog eens tijd bespaart.

Stomen en wokken zijn dus gezonde en simpele manieren om eten te bereiden. Daarnaast bespaar je met deze kooktechnieken ook nog eens op je energierekening. Wanneer je wat vaker gaat wokken of stomen in plaats van bakken en koken, bespaar je zo’n drie tot vijf euro per jaar. Dit lijkt niet veel, maar alle kleine beetjes helpen!

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen