​Bespaartip 4: Was eens met de hand af!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 4: Was eens met de hand af!

Wist je dat in een huishouden met vaatwasser ongeveer zeven procent van het stroomverbruik naar de afwasmachine gaat? Een vaatwasser verbruikt per afwas gemiddeld twee keer meer energie dan een afwasbeurt met de hand. Je kunt dus beter zelf met een teiltje sop en een afwasborstel in de weer. Dat scheelt je al gauw 60 euro op jaarbasis.

Heb je daar geen zin in? Zorg dan wel dat je de vaatwasser helemaal vult en de vaat niet voorspoelt. Dat is onnodig, je hoeft alleen de grote etensresten maar te verwijderen. Voor het energieverbruik is het ook beter om de eco-programma's te gebruiken van je afwasmachine, al duren die programma's vaak wel een stuk langer.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen