​Bespaartip 5: Haal opladers uit het stopcontact!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 5: Haal opladers uit het stopcontact!

Opladers, je hebt er vast een heleboel rondslingeren in huis. Voor je telefoon, laptop, tablet, fotocamera of elektrische tandenborstel. Als je na het opladen jouw adapter in het stopcontact laat zitten blijft hij stroom verbruiken, het is dus altijd beter om de laders eruit te halen.

Wanneer je jouw eigen oplader uit het stopcontact haalt, als je deze niet gebruikt, bespaar je ongeveer even veel energie als er nodig is voor een badkuip vol met warm water. Dit klinkt misschien niet als heel veel, al helemaal niet als je het over het hele jaar bekijkt. Alleen bedenk ook eens wat er gebeurt wanneer iedereen binnen jouw gezin zijn of haar oplader uit het stopcontact zou halen. Dat verandert de situatie al, of niet?

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen