Bespaartip 8: Zet de verwarming niet telkens aan en uit!

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt, dat onze portemonnee de grootste prikkel is om zuinig met energie om te gaan. DCZ helpt jou daar graag bij door bespaartips met je te delen. Vandaag tip 8: Zet de verwarming niet telkens aan en uit!

Het kost meer energie om het huis in één keer te verwarmen, dan wanneer je de temperatuur een beetje verhoogt als je het warmer wilt hebben. Heb je bijvoorbeeld radiatoren (HTW) in huis? Dan kun je deze het best terugzetten naar 16-17 graden, maar heb je bijvoorbeeld vloerverwarming (LTW) in huis, dan kun je de temperatuur het best instellen op 19 graden. Ben je vaak weg en weinig thuis? Dan is 12-15 graden een goede temperatuur. Zo hoef je de temperatuur maar een beetje te verhogen als je het warmer wilt hebben en niet in één keer heel veel.

De energie die je verwarmingssysteem nodig heeft, maakt een kwart van je energierekening uit. Hoeveel je hier precies op kunt besparen, is afhankelijk van je woning en de isolatie daarvan. Wanneer je de thermostaat op een constante temperatuur houdt in plaats van telkens in- en uitschakelt, bespaar je 160 tot 200 euro per jaar.

Pak je het liever rigoureuzer aan? Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen