Bijeenkomst geld besparen met verduurzamen woning

Met deze titel organiseert Energiecoöperatie Zwartewaterland op 9 april een bijeenkomst in Genemuiden over mogelijkheden voor energiebesparing in de eigen woning. Dit in samenwerking met DCZ, de gemeente en de WoonWijzerWinkel te Genemuiden. Met enkele duidelijke rekenvoorbeelden wordt aangetoond dat energiebesparing een van de beste investeringen is die een woningeigenaar kan doen en gelijk voordeel oplevert.

John Bakker, voorzitter van Energiek Zwartewaterland: “Na de realisatie van ons eerste coöperatieve zonnestroomproject richten we ons nu weer op het verduurzamen van woningen door de bewoners zelf. Door de landelijke discussie over het Klimaatakkoord lijkt het net of de energiekosten alleen maar stijgen. Maar dat geldt alleen als je niets doet. Wij willen laten zien dat je de kosten juist enorm omlaag kunt brengen, ook als je geen dikke portemonnee hebt. Eigenlijk ben je een dief van je portemonnee als je het niet doet. Daarom nodigen wij alle woningeigenaren uit om te komen horen en zien waar je kansen liggen.”

Eerst zien dan geloven? De bijeenkomst vindt plaats bij de nieuwe WoonWijzerWinkel in Genemuiden, waar alle denkbare oplossingen voor energiebesparing te zien zijn. De duurzaamheidscombinatie DCZ geeft een toelichting op de verschillende energiebesparende maatregelen en hoe je hierin de goede keuzes maakt. De gemeente is er met informatie over allerlei subsidies en stimuleringsregelingen van de overheid. John Bakker: “Elke bezoeker die serieus met energiebesparing aan de slag wil gaan, kan meteen een afspraak maken voor een deskundig energieadviesgesprek thuis. Dat is dan gratis. Hierover hebben wij afspraken gemaakt met de gemeente en DCZ. Makkelijker en voordeliger kunnen we het niet maken.”

De bijeenkomst op 9 april vindt plaats bij de WoonWijzerWinkel in het pand van de OVG, Nijverheidsstraat 45 te Genemuiden. Aanvang 19.00 uur.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen