DCZ en Steenwijkerland organiseren Energiebespaarmarkt op 12 juli

Op donderdag 12 juli vindt er van 16.00 tot 21.00 uur een Energiebespaarmarkt plaats op de Markt in Steenwijk. Tijdens deze informatiemarkt kun je als inwoner van Steenwijkerland een gratis energiescan voor jouw woning aanvragen en je laten informeren over de mogelijkheden om goedkoper, comfortabeler en milieuvriendelijker te gaan wonen.

Duurzame oplossingen

De Energiebespaarmarkt is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Steenwijkerland en DCZ. De duurzaamheidspecialist uit Overijssel verbindt zeven energiezuinigheidbedrijven met elkaar. Alle zeven zijn ze vertegenwoordigd op de Markt om je voor te lichten over alle voordelen van duurzame oplossingen zoals spouwmuur-, dak-, bodem- en vloerisolatie, hoogrendementglas, zonnepanelen, HR-ketels, warmtepompen en mechanische ventilatieboxen.

Gratis energiescan

De duurzaamheidpartners van DCZ hebben elk hun eigen specialisme. De rol die DCZ speelt, is om al die krachten te bundelen per woning. Om te kijken welke maatregelen nodig zijn om jouw huis energiezuiniger, comfortabeler en milieuvriendelijker te maken, voert DCZ eerst een energiescan uit op je woning. Inwoners van Steenwijkerland die de Energiemarkt bezoeken, kunnen deze scan en het daaruit voortvloeiende advies gratis aanvragen.

Subsidiemogelijkheden in kaart

Voor welke subsidiemogelijkheden en leningen je in aanmerking komt, neemt DCZ in dit voorstel mee. De duurzaamheidsspecialist kan dit doen, omdat ze nauw samenwerkt met overheden, zoals de Gemeente Steenwijkerland en Provincie Overijssel. Mocht je besluiten uw huis duurzamer te maken, schakelt DCZ de benodigde energiezuinigheidbedrijven in en coördineert ze alle uitvoerende werkzaamheden. Zo neemt DCZ u met een heldere werkwijze alle zorg uit handen.

Een centraal aanspreekpunt

Om alles overzichtelijk te houden, staat één aanspreekpunt gedurende jouw hele duurzaamheidtraject voor je klaar. Energieadviseur Egbert Brouwer neemt die rol op zich en is op 12 juli aanwezig voor een eerste ontmoeting en om je een gratis schepijsje aan te bieden. Zo kan de Energiemarkt je startpunt op weg naar duurzaam wonen worden. Nu al benieuwd welke energiemaatregelen mogelijk zijn? Hier kun je alvast inspiratie opdoen. Benieuwd naar ervaringen van mensen die dit al hebben gedaan? Bekijk hier hun verhalen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen