Energiescan: 499 mensen gingen Johan en Paulien voor

Op maandagmiddag startte Roelof Falkena met het plaatsen van HR++ isolatieglas in de woning van Johan en Paulien Munsterman aan de Gelderingen. Dit is een van de maatregelen die zij laten uitvoeren naar aanleiding van de gratis energiescan die zij hadden aangevraagd. Omdat het de 500e in de gemeente Steenwijkerland was, kreeg het echtpaar een bloemetje van wethouder Tiny Bijl.

De familie Munsterman vroeg de energiescan aan tijdens een informatieavond, die door de gemeente Steenwijkerland en DCZ Duurzaam Wonen werd georganiseerd. John Bakker van Xement Adviesbureau zorgde ervoor dat deze partijen en de provincie onderling goed samenwerken. ‘We wonen hier al 25 jaar en zijn nu bezig om ons huis te verduurzamen,’ geeft Johan Munsterman als reden dat zij een energiescan lieten doen. Een energiecoach bracht een bezoek van 45 minuten aan hun woning en gaf allerlei adviezen hoe zij dit doel kunnen realiseren.

Concrete stappen

‘We hebben gekozen voor HR++ isolatieglas en vloerisolatie om geld te besparen en ons comfort te verhogen. We hadden ons al meer geïnformeerd, maar de scan heeft ons geholpen om concrete stappen te zetten, we weten nu waar we aan toe zijn,’ legt Johan uit. Het gezin is ook nog van plan om vloerverwarming aan te laten leggen. Dat is volgens Egbert Brouwer van DCZ Duurzaam Wonen cruciaal om te kunnen anticiperen op een toekomst zonder gas. Hij rekent voor dat de terugverdientijd voor de familie Munsterman van de vloerisolatie circa vijf jaar is en van isolatieglas circa 15 jaar.

‘Zeer actieve gemeente’

De samenwerkende partijen bieden ook energiescans aan in de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland. Gisteravond werd de duizendste uitgevoerd in IJsselmuiden. ‘De gemeente Steenwijkerland is een zeer actieve gemeente, want de helft van alle aangevraagde scans vond hier plaats,’ complimenteert Brouwer de wethouder.

Voorlichtingsavond

Op 25 november vindt de volgende informatieavond plaats in Steenwijkerwold. Voorlichters zullen daar vertellen wat het actuele energieverbruik in Steenwijkerland is en hoe bewoners hun huis kunnen verduurzamen met isolatie, zonnepanelen en warmtepomp. Ook zullen ze aangeven welke stappen je kunt nemen om van het gas af te gaan en je woning op een alternatieve manier te verwarmen. Verder bespreken zij de positieve gevolgen van de maatregelen voor het woningcomfort, het milieu en de portemonnee. Er zal volop gelegenheid zijn om vragen te stellen en om een gratis energiescan aan te vragen.

De informatieavond op 25 november vindt plaats in MFC Hoogthij. De aanvang is 19.15 uur.


Dit artikel is afkomstig van de website van Steenwijker Courant: Energiescan: 499 mensen gingen Johan en Paulien voor | Foto: © Wilbert Bijzitter

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen