Energiezuinig en duurzaam wonen? Tip 1: Spouwmuurisolatie!

Vraag je je weleens af hoe duurzaam jouw woning is en ben je benieuwd hoeveel geld jij kunt besparen? Met tips en adviezen voorziet DCZ jou graag van informatie en advies op maat.

Da’s behaaglijk wonen!
Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis en met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil jij ook een energiezuinig en duurzaam huis? Met tip 1 zet je de eerste stap: spouwmuurisolatie. Da’s behaaglijk wonen!

Wat is spouwmuurisolatie?
Een makkelijke manier is spouwmuurisolatie. Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kun je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je energierekening daalt en je wooncomfort stijgt op die manier.

Is mijn woning geschikt?
*Is je woning gebouwd tussen 1920 en 1974? Grote kans dat je woning een nog niet geïsoleerde spouw heeft.

*Is je woning voor 1920 gebouwd? Helaas was het begrip spouwmuur toen nog onbekend. Maar niet getreurd. Je kunt dan kiezen voor gevelisolatie aan de buiten- of binnenkant van je muur.

*Is je woning in 1975 of later gebouwd? Dan is je huis vast al geïsoleerd. Maar tussen 1975 en 1991 gebouwde huizen kunnen somsnog wel wat verbetering gebruiken.

Wegen de kosten op tegen de besparingen?

Type woning Kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning 800,- euro 210,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap 2.100,- euro 550,- euro
*Vrijstaande woning 3.100,- euro 800,- euro

Waar moet ik op letten?
*Spouwmuurisolatie moet goed worden aangebracht. Schakel daarom een vakkundig bedrijf in dat je kan helpen.

*Laat weten of je last hebt van vochtplekken in huis en of je dakgoot lekt.

*Bij vochtproblemen is heel vaak het ontbreken van spouwmuur- en vloerisolatie in combinatie met ondermaatse ventilatie de oorzaak.

*Voor spouwmuurisolatie zijn er verschillende soorten materialen. De verschillen zijn klein, maar goed merkbaar. Laat je hierover goed voorlichten!

Meer weten?
Bij DCZ is een vakkundig bedrijf aangesloten om spouwmuurisolatie voor je te regelen. Wil je weten hoe we te werk gaan, wat de voordelen zijn en wat spouwmuurisolatie voor jouw huis kan betekenen? Lees meer »

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen