Energiezuinig en duurzaam wonen? Tip 2: Vloerisolatie!

Warme voeten gegarandeerd!
Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis en met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil jij ook een energiezuinig en duurzaam huis? Met tip 2 zet je de volgende stap: vloerisolatie. Warme voeten gegarandeerd!

Wat is vloerisolatie?
Met vloerisolatie isoleer je de onderkant van je betonnen of houten vloer. Dit voorkomt warmteverlies vanuit je woning naar je kruipruimte. En ook dat er vocht vanuit je kruipruimte optrekt naar je woning.

Is mijn woning geschikt?
*Heeft je huis een kruipruimte van minstens 50 cm hoog? Niets staat vloerisolatie in de weg!

*Heeft je huis een kruipruimte die lager is dan 50 cm? Dan zijn er diverse mogelijkheden voor bodemisolatie. Laat dit door een professioneel bedrijf bekijken.

Wegen de kosten op tegen de besparingen?

Type woningKostenBesparing per jaar
*Tussenwoning1.400,- euro160,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap1.600,- euro180,- euro
*Vrijstaande woning 2.800,- euro320,- euro

Waar moet ik op letten?
Vloerisolatie aan de onderkant,zijkant en rondom de vloer levert meer besparing en comfort op dan bodemisolatie. Ga waar mogelijk voor de eerste optie.

*Bij vloerisolatie is het isolatiemateriaal bepalend voor het effect. Vraag om advies bij een vakkundig bedrijf welk materiaal voor jouw houten of betonvloer het meest geschikt is.

*Damp remmende folie van kunststof zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal niet vochtig wordt en goed blijft werken. Laat deze folie altijd aanbrengen op de bodem van je kruipruimte.

*Ventilatie in de kruipruimte is erg belangrijk om vochtproblemen tegen te gaan. Laat de ventilatiegaten in je kruipruimte dus altijd open.

Meer weten?
Bij DCZ is een vakkundig bedrijf aangesloten om vloerisolatie voor je te regelen. Wil je weten hoe we te werk gaan, wat de voordelen zijn en wat vloerisolatie voor jouw huis kan betekenen? Lees meer

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen