Energiezuinig en duurzaam wonen? Tip 3: Dakisolatie!

Dat scheelt stookkosten!
Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis en met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil jij ook een energiezuinig en duurzaam huis? Met tip 3 zet je alweer een stap: dakisolatie. Dat scheelt nogal wat stookkosten!

Wat is dakisolatie?
Dakisolatie zorgt ervoor dat je opstijgende warmte beter kunt vasthouden, omdat je dak luchtdicht wordt afgesloten. Zo bespaar je uiteindelijk flink op de stookkosten.

Is mijn woning geschikt?
*Voor ieder dak (schuin of plat) is isolatie mogelijk. Maar doe het wel meteen goed! Hoe? Met een hoge isolatiewaarde van 13 cm of meer.

*Voor 2010 aangebrachte dakisolatie is in de meeste gevallen nog sterk te verbeteren. Slimme momenten zijn het verbouwen van de zolder en het renoveren van het dak.

Wegen de kosten op tegen de besparingen?

Type woningKostenBesparing per jaar
*Tussenwoning 4.000,- euro500,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap4.600,- euro550,- euro
*Vrijstaande woning 8.300,- euro 1.000,- euro

Waar moet ik op letten?
*Zeker bij onverwarmde zolders loont het om je dak te isoleren. Veel warmte van je huis gaat via een koude zolder of vliering verloren.

*Laat de isolatie van een plat dak altijd over aan een gespecialiseerd bedrijf. Een plat dak aan de binnenkant isoleren geeft een groot risico of rottend hout in je platte dak.

Meer weten?
Bij DCZ is een vakkundig bedrijf aangesloten om dakisolatie voor je te regelen. Wil je weten hoe we te werk gaan, wat de voordelen zijn en wat vloerisolatie voor jouw huis kan betekenen? Lees meer!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen