Energiezuinig en duurzaam wonen? Tip 4: Isolatieglas!

Weg met dat warme dekentje op de bank!
Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis en met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil jij ook een energiezuinig en duurzaam huis? Met tip 4 zet je nog een stap: Isolatieglas. Weg met dat warme dekentje voor op de bank!

Wat is isolatieglas?
Zowel hoogrendementglas (HR++) als Triple glas (3 laags) zorgt voor een extra hoge isolatiewaarde. Beide voorkomen dat warme lucht via de ramen verloren gaat en houden kou goed buiten.

Is mijn woning geschikt?
*In de meeste bestaande kozijnen kun je HR++ glas plaatsen, maar meestal geen Triple glas. Dat is dan te dik en te zwaar.

*In nieuwe kozijnen is Triple glas wel mogelijk. Waar nodig maken we de kozijnen dikker.

*Voor monumentale woningen is er speciaal isolatieglas, omdat HR++ glas en Triple glas niet mogelijk is of zelfs niet toegestaan.

Wegen de kosten op tegen de besparingen?

Type woning Kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning 3.100,- euro240,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap 3.500,- euro270,- euro
*Vrijstaande woning 4.600,- euro360,- euro

Waar moet ik op letten?
*Als je kozijnen vervangt, kies dan voor Triple glas en goed isolerende kozijnen met dubbele kierdichting. Dit is iets prijziger dan nieuwe kozijnen met HR++ glas, maar je hebt nog meer comfort en bespaart ook meer.

*Ventileren is erg belangrijk. Laat daarom ook meteen ventilatieroosters in je ramen plaatsen. Klepraampjes (met inbraakbeveiliging) die je open kunt zetten, is een alternatief.

*Vergeet bij het isoleren van je ramen de rest van je huis niet. Extra isolatiemaatregelen voorkomt vochtplekken en schimmels op muren, vloeren en dak.

Meer weten?
Bij DCZ is een vakkundig bedrijf aangesloten om isolatieglas voor je te regelen. Wil je weten hoe we te werk gaan, wat de voordelen zijn en wat isolatieglas voor jouw huis kan betekenen? Lees meer!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen