Energiezuinig en duurzaam wonen? Tip 5: Zonnepanelen!

Gratis wasjes draaien!
Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis en met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil jij ook een energiezuinig en duurzaam huis? Met tip 5 zet je alweer een stap: Zonnepanelen. Da’s gratis was draaien op een zonnige dag!

Wat zijn zonnepanelen?
Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die het daglicht opvangen en omzetten naar gelijkstroom. Een omvormer zet dit om in wisselstroom, waarna elektriciteit klaar is voor gebruik.

Is mijn woning geschikt?
*Een dak op het zuiden is het meest geschikt om zonnepanelen op te leggen. Maar een dak op het oosten of westen is ook zeker rendabel. Een dak op het noorden niet.

*Of je nou een schuin of plat dak hebt, zonnepanelen kunnen we altijd plaatsen.

*Als jouw dak een behoorlijk deel van de dag in de schaduw ligt, zal de opbrengst van je zonnepanelen ook een stuk minder zijn.

Wegen de kosten op tegen de besparingen?

Type woningKostenBesparing per jaar
*Tussenwoning4.400,- euro (10 panelen)580,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap4.400,- euro (10 panelen)580,- euro
*Vrijstaande woning 7.300,- euro (18 panelen)1.040,- euro

Waar moet ik op letten?
*Een standaard zonnepaneel is 1 meter breed en 1,6 meter lang. Wij adviseren je graag over hoeveel panelen voor jouw dak geschikt zijn en wat de panelen je opleveren.

*Om zonnepanelen te plaatsen, heb je geen vergunning nodig. Enige uitzondering vormen monumenten of beschermde stadsgezichten. Check in die gevallen via ons of bij je gemeente wat de regels zijn.

*Kies voor een vakbekwame installateur, die beschikt over het keurmerk Zonnekeur. Dit keurmerkgarandeert dat een installateur erkend is door de Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI).

*Je kunt op de aanschaf en installatie van je zonnepanelen btw terugvragen. Check het stappenplan om btw terug te vragen bij ons.

Meer weten?
Bij DCZ is een vakkundig bedrijf aangesloten om zonnepanelen voor je te regelen. Wil je weten hoe we te werk gaan, wat de voordelen zijn en wat zonnepanelen voor jouw huis kunnen betekenen? Lees meer!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen