Energiezuinig en duurzaam wonen? Tip 6: Warmtepomp!

Van gas naar stroom!
Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis en met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil jij ook een energiezuinig en duurzaam huis? Met tip 6 zet je andermaal een stap: een hybride warmtepomp. Zo verruil je gas voor stroom!

Wat is een warmtepomp?
Een hybride warmtepomp verzamelt warmte buiten je huis en geeft deze af in je huis. Alleen als het erg koud is buiten werkt de warmtepomp samen met je cv-ketel op gas. Die springt dan bij om voor warm water te zorgen.

Is mijn woning geschikt?
*Voor een hybride waterpomp is matige isolatie (aangebracht voor 1992) al voldoende.

*In alle ramen van je huis zit tenminste dubbel glas. HR++ of Triple glas is helemaal perfect!

*In de buurt van je huidige CV-ketel is ruimte voor een extra apparaat van 30 cm dik, 30 cm breed en 60 cm hoog. Buiten is er ruimte voor een buitenunit, vergelijkbaar met de buitenunit van een airco.

Wegen de kosten op tegen de besparingen?

Kosten Besparing per jaar
3.000,- euro240,- euro

Waar moet ik op letten?
*Je kunt nu nog profiteren van de subsidie op een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een hybride warmtepomp van 5 kW geldt vanaf 1.500,- euro. Voor een heel zuinig apparaat krijg je 300,- euro meer. Vraag de subsidie binnen 6 maanden na het installeren aan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

*Een hybride warmtepomp kun je prima combineren met je huidige radiatoren.

*Je kunt een deel van je huidige radiatoren vervangen door speciale lage-temperatuur-radiotoren voor nog meer efficiency. Die hebben een groter oppervlak en geven de warmte nog beter af.

*De ventilator van de buitenunit draait in de winter op volle toeren. Voorkom geluidsoverlast en plaats de buitenunit op een slimme plaats.

Meer weten?
Bij DCZ is een vakkundig bedrijf aangesloten om een warmtepomp voor je te regelen. Wil je weten hoe we te werk gaan, wat de voordelen zijn en wat een warmtepomp voor jouw huis kan betekenen? Lees meer!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen