Energiezuinig en duurzaam wonen? Tip 7: Ventilatiebox!

Weg met de huisstofmijt!

Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis en met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil jij ook een energiezuinig en duurzaam huis? Met tip 7 zet je nog een stap: de mechanische ventilatiebox. Weg met de huisstofmijt!

Wat is een mechanische ventilatiebox?

Een mechanische ventilatiebox zorgt voor een voortdurende toe- en afvoer van schone lucht binnen jouw complete woning. Dat betekent dat de buitenlucht eerst via het ventilatiesysteem gaat, voordat het in jouw woning terecht komt.

Is mijn woning geschikt?

* Werkt je oude ventilatiebox nog op wisselstroom? Geen probleem! Je nieuwe ventilatie-unit is over te zetten op gelijkstroom.

* Nog geen ventilatiesysteem in huis? Dan zijn de ventilatiebox, leidingen en ventilatieroosters op de meest ideale locaties aan te leggen.

Wegen de kosten op tegen de besparingen?

Type woning Kosten Besparing per jaar
*Tussenwoning295,- euro 50,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap300,- euro60,- euro
*Vrijstaande woning 350,- euro70,- euro

Waar moet ik op letten?

* Het is mogelijk om de afzuigkap aan te sluiten op de mechanische ventilatie. Houd er dan wel rekening mee dat het ventilatiesysteem snel vervuild raakt.

* Laat uw ventilatiesysteem periodiek onderhouden. Een keer per twee jaar houdt het binnenklimaat van je woning optimaal.

* Een keer in de zes jaar is het verstandig om ook de ventilatiekanalen te reinigen. Dit zorgt voor beter luchtzuivering en bespaart ook nog een energie!

Meer weten?

Bij DCZ is een vakkundig bedrijf aangesloten om een ventilatiebox voor je te regelen. Wil je weten hoe we te werk gaan, wat de voordelen zijn en wat een ventilatiebox voor jouw huis kan betekenen? Lees meer!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen