Energiezuinig en duurzaam wonen? Tip 9: Bodemisolatie!

Weg met kou en tocht!

Een energiezuinig en duurzaam huis is helemaal van deze tijd. Je woont comfortabel in een goed geïsoleerd huis en met een verwarming die werkt op klimaatvriendelijke alternatieven voor aardgas. Zo ben je niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil jij ook een energiezuinig en duurzaam huis? Met tip 9 zet je opnieuw een stap: de bodemisolatie. Weg met die kou en tocht rond je voeten!

Wat is bodemisolatie?

Bij bodemisolatie ligt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte. Dit zorgt voor een veel kleiner temperatuurverschil tussen jouw kamers en de kruipruimte eronder. De lucht in de kruipruimte blijft hierdoor droger en de vloer warmer. Zo bespaar je behoorlijk wat energie.

Is mijn woning geschikt?

* Om bodemisolatie aan te brengen, is een kruipruimte van minstens 30 cm nodig.

* De meeste huizen die voor 1930 zijn gebouwd, hebben geen kruipruimte. Dan is bodemisolatie geen optie.

* Is je huis tussen 1930 en 1975 gebouwd? Dan is de kans groot dat je over een kruipruimte beschikt. Even groot is de kans dat deze nog niet is geïsoleerd.

* Huizen na 1976 gebouwd hebben zeker een kruipruimte. Ook zijn ze in veel gevallen al van isolatie voorzien. Het gebruikte materiaal is niet fantastisch. Het loont zeker om nieuw en extra isolatiemateriaal aan te brengen.

Wegen de kosten op tegen de besparingen?

Type woningKostenBesparing per jaar
*Tussenwoning 750,- euro 250,- euro
*Hoekwoning/2-1 kap1.650,- euro550,- euro
*Vrijstaande woning
2.400,- euro800,- euro

Waar moet ik op letten?

* Laat checken of er zich ongedierte of schimmels in je kruipruimte bevinden. Verwijder deze voor het aanbrengen van de bodemisolatie.

*De beste materialen zijn lastig zelf te bevestigen of er zijn machines nodig die alleen vakmensen hebben. Schakel voor een optimaal resultaat altijd een specialist in.

* Woon je in een huurhuis? Of heb je een koopwoning en maak je onderdeel uit van een VvE? Dan moet je wel toestemming hebben om je woning te mogen isoleren.

Meer weten?

Bij DCZ is een vakkundig bedrijf aangesloten om bodemisolatie voor je te regelen. Wil je weten hoe we te werk gaan, wat de voordelen zijn en wat bodemisolatie voor jouw huis kan betekenen? Lees meer!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen