​Isoleren levert meer op dan je spaarrekening

In Nederland zijn we dol op sparen. Uit onderzoek blijkt dat we zelfs het meest sparen van heel Europa. Maar dat is helemaal niet zo verstandig. De afgelopen jaren daalde de spaarrente namelijk flink. Dit zorgt ervoor dat het rendement van je spaarrekening ook daalt. Wil je toch rendement halen? Investeer dan in je eigen huis!

Investeren en besparen

Isolatie van je huis levert je meer besparing op dan wanneer je jouw geld overboekt naar de spaarrekening. Zo bespaar je met spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie al gauw tussen de 10 en 30 procent op je gasrekening. Neem je al deze maatregelen? Dan bespaar je al gauw tot 50 procent! Met name spouwmuurisolatie heeft een erg hoog rendement, met een terugverdientijd van drie jaar. Bij een twee-onder-een-kapwoning moet je bijvoorbeeld 2.100 euro investeren in spouwmuurisolatie om 700 euro per jaar te besparen. Naast deze financiële voordelen van isoleren, woon je ook nog eens comfortabeler. Je hebt bijvoorbeeld minder snel last van tocht, koude voeten of geluidsoverlast!

DCZ helpt!

Er zijn allerlei opties om te isoleren. Sommige ingrepen zijn heel makkelijk en kun je zelf doen. Voor andere ingrepen, zoals het isoleren van een spouwmuur, is het beter om een expert in te schakelen. DCZ kan jou hierbij helpen. Wil jij weten hoe? Bekijk dan al onze oplossingen. Het inschakelen van een expert kost natuurlijk geld, maar de investering die je doet, levert volgens Milieu Centraal net zoveel op als een spaarrekening met een rente van 11 procent. Wil je hier meer over weten? Lees dan het complete artikel op NU.nl.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen