Provincie en DCZ laten Kampen warmlopen voor energiezuinig wonen

Tientallen inwoners van Kampen kwamen gisteravond af op de Energiebespaarmarkt van DCZ en de Provincie Overijssel in De Leuke Hanzestad.

Het leidde tot grote tevredenheid bij DCZ-energieadviseur Egbert Brouwer.“We merkten dat Kampen echt zat te wachten op deze Energiebespaarmarkt. Van alle bezoekers kregen we enorme waardering voor deze opzet in samenwerking met de Provincie. Dezelfde geluiden hoorden we eerder deze zomer ook al tijdens onze Energiebespaarmarkten in Steenwijk en Stadshagen.”

Formule slaat aan

Net als nu in Kampen was ook in die plaatsen de opkomst hoog. Een verklaring daarvoor heeft Brouwer wel. “Steeds meer mensen kiezen ervoor om comfortabeler, milieuvriendelijker en goedkoper te wonen en willen hierover eerlijk, duidelijk en volledig voorgelicht worden. Dat gebeurt op onze Energiemarkt. Blijkbaar slaat onze formule aan.”

Oplossingen bekijken en ervaren

DCZ verbindt zeven energiezuinigheidbedrijven uit de regio met elkaar. Net als eerder in Steenwijk en Stadshagen waren ze ook in Kampen allemaal aanwezig. “Zo kwamen bezoekers alles te weten over spouwmuur-, dak-, bodem- en vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonnepanelen, HR-ketels, warmtepompen en mechanische ventilatieboxen. Ze konden alle oplossingen bekijken en zelf ervaren hoe deze precies werken”, aldus Brouwer.

Gratis energiescan

Als dank voor hun komst stelt DCZ alle serieuze belangstellenden een gratis energiescan voor hun woning beschikbaar. “Die gaan we binnenkort bij 30 huizen in Kampen uitvoeren. Op basis van die energiescan bieden we ook nog kosteloos een energiezuinigheidadvies aan”, vertelt Brouwer. “In dat voorstel nemen we de subsidiemogelijkheden mee. Dit kunnen we doen, omdat we nauw samenwerken met overheden, zoals de Provincie Overijssel.”

Een centraal aanspreekpunt

Als iemand besluit zijn huis duurzamer te maken, schakelt DCZ de benodigde bedrijven in. “We coördineren alle uitvoerende werkzaamheden en zelf treed ik gedurende het hele duurzaamheidstraject op als het centrale aanspreekpunt. Zo nemen we mensen alle zorg uit handen.”

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen