SEEH Subsidie voor woningisolatie per 2 september weer van kracht

Per 2 september 2019 is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH Subsidie) namelijk weer van kracht. In totaal stelt de overheid hier een bedrag van 84 miljoen euro voor beschikbaar. Zorg dat je erbij bent, voor dit subsidieplafond bereikt is.

Tot 10.000,- euro SEEH Subsidie per woning

De SEEH-subsidie werd in september 2016 voor het eerst ingevoerd. Destijds was het ingestelde subsidieplafond al in april 2017 bereikt. Nu loopt de SEEH-bijdrage van de overheid tot 31 december 2020, maar de verwachting is dat het beschikbare bedrag van 84 miljoen ook dit keer eerder opgesoupeerd is. Stel je plannen dus niet te lang meer uit, want per woning is het mogelijk om tot wel 20% van de isolatiekosten gesubsidieerd te krijgen. Afhankelijk van het aantal maatregelen dat je neemt, kan het subsidiebedrag oplopen tot wel 10.000,- euro.

Welke isolatiemaatregelen kan DCZ voor me uitvoeren?

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de SEEH-subsidie is dat je twee of meer energiebesparende maatregelen hebt laten uitvoeren en hebt betaald. De maatregelen die in aanmerking komen, biedt DCZ allemaal aan:

  1. Spouwmuurisolatie
  2. Dakisolatie
  3. Vloerisolatie
  4. Gevelisolatie
  5. Hoogrendementsglas

Goed om te weten, is dat de overheid slechts eenmaal subsidie verstrekt per woning. Een combinatie van isolatiemaatregelen, strekt dan ook tot aanbeveling.

DCZ helpt je met de subsidieaanvraag

Het is mogelijk om de SEEH-subsidie aan te vragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Je kunt alleen subsidie krijgen voor maatregelen met een aanzienlijke isolatiewaarde. En ook moet je woning een minimale oppervlakte hebben.

Of je woning voldoet aan deze waarden en eisen brengt DCZ graag voor je in kaart. Ook ontzorgen we je graag met het aanvraagproces rond de SEEH-subsidie. Een tijdrovende klus, die wij snel en soepel kunnen laten verlopen, omdat we samenwerken met verschillende lokale overheden.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen