Woningisolatie? Maak kennis met spouwmuurisolatie via EPS-parels of Isofoam

Geen enkele investering in woningisolatie verdient zich zo snel terug als isoleren van je spouwmuur: al in 3,5 jaar heb je jouw investering eruit! En het houdt jouw huis ook nog eens lekker warm in de winter en koel in de zomer. Om je een beeld te geven hoe makkelijk spouwmuurisolatie te realiseren is, stellen we de twee methodes waarmee we de holle ruimte tussen je binnen- en buitenmuur vullen, kort aan je voor. Maak aangenaam kennis met EPS-Parels en Isofoam.

Woning isoleren met spouwisolatie begint met endoscopisch onderzoek

Voorafgaand aan het isolatiewerk beoordelen wij altijd jouw spouw. Op basis van onderzoek adviseren wij je over, de in jouw geval, beste wijze van spouwisolatie. Dit onderzoek bestaat uit een controle van je spouw met een camera. Hiermee bepalen we meteen de te isoleren oppervlakte. Ook controleren we je buitenmuren op specifieke problemen zoals koudebruggen, vochtdoorslag en scheuren in de muren of voegen. Desgewenst of zo nodig voeren wij extra onderzoek uit met infrarood warmtebeelden.

EPS-Parels

De EPS-parels HR++ zijn de meest gebruikte materialen voor het isoleren van een spouwmuur. Een groot voordeel van de EPS-parels zijn de dampdoorlatende eigenschappen, ze nemen geen vocht op en zijn ademend. Hiermee wordt voorkomen dat er vochtproblemen in de spouw ontstaan. De parels zijn gemiddeld zo’n 3 mm in doorsnede en zijn gemaakt van polystyreen, beter bekend als piepschuim. Het is een extreem licht materiaal, omdat het voor 98% uit lucht bestaat. De hoge isolerende werking maakt EPS-parels uitermate geschikt voor spouwmuurisolatie.

Hoe werkt het?

Om te isoleren, boren wij gaatjes in jouw spouw. Deze plaatsen we precies in de voeg. De parels worden in een nauwkeurig bepaalde verhouding gemengd met lijm. Deze mix brengen wij vervolgens via de boorgaatjes in de spouw. Na het aanbrengen van de isolatie werken wij de geboorde gaten weer keurig af, met aandacht voor minimaal kleurverschil.

De voordelen op een rijtje

 1. Uitstekende thermische weerstand
  Thermische weerstand wordt aangegeven met een R-waarde. Hoe beter het isolatiepakket, hoe hoger de R-waarde. En een hoge R-waarde is gegarandeerd met EPS-parels met HR++.
 2. Vochtwerendheid
  De EPS-parels zijn vochtbestendig en ademend. Als er vocht in de spouwmuur zit, kan deze gewoon ontsnappen. Hierdoor ontstaan er geen schimmels of rot.
 3. Milieuvriendelijkheid en gezondheid
  Als de parels verwijderd worden, kunnen deze naderhand gerecycled worden. Daarnaast zijn de parels compleet onschadelijk voor je gezondheid.
 4. Terugverdientijd
  De terugverdientijd van jouw investering in spouwisolatie met EPS parels HR++ is slechts 3,5 jaar.

Isofoam

Isofoam is een isolatiemiddel van een open structuur schuim en kan ook worden toegepast in dakhellingen en holle plafonds. Isofoam wordt in vloeibare vorm ter plekke verwerkt en in de spouwmuur gegoten waarna het een schuim wordt welke niet plakt, niet zwelt na het verwerken en doordringt tot in de kleinste kieren en naden. Op deze manier wordt alles perfect afgedicht en de meest ideale isolatiewaarde verkregen. Bij het verwerken van Isofoam maken we gebruik van lucht en niet van Cfk’s om op te schuimen. Daarnaast is het waterafstotend, dampdoorlatend door de open-celstructuur en geurneutraal. Isofoam voldoet uiteraard ook aan de huidige brandweervoorschriften.

Hoe werkt het?

Spouwmuurisolatie van Isofoam is specialistenwerk. Als jouw spouwmuur voldoet aan de criteria, boren we vulgaten volgens een vastgesteld patroon om de perfecte verdeling van de Isofoam te kunnen garanderen. Op deze manier kunnen we garanderen dat jouw muur goed geïsoleerd is.

De voordelen op een rijtje

 1. Elk seizoen optimaal comfort
  Spouwmuurisolatie zorgt voor een comfortabel binnenklimaat, het hele jaar door. Koel in de zomer, warm in de winter. Thermisch en akoestisch!
 2. Snel en efficiënt
  De volledige na-isolatie van de muren gebeurt in een dag. De verwerking van Isofoam is gemakkelijk en laat geen vuil na. En het uiterlijk van je woning blijft ongewijzigd!
 3. Vochtwerend en waterafstotend
  Isofoam is een zeer goede en volledig opvulling van de spouwmuur. Het is vochtwerend, waterafstotend en tegelijkertijd dampdoorlatend. Het vormt geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.
 4. Ecologisch voordeel
  Je geniet van een hoge besparing op het energieverbruik dankzij een duurzaam product, bestaande uit 70% gerecycled glas, zonder toegevoegde chemicaliën. Het is milieuvriendelijk en het zorgt voor een lagere C02-uitstoot.

Met tal van maatregelen kan DCZ jouw woning structureel energiezuiniger maken en jouw besparing naar honderden euro’s per jaar brengen. Dat doen we in samenwerking met de provincie Overijssel, gemeente Zwartewaterland, Steenwijkerland, Energiek Zwartewaterland en de Rabobank. Meer weten? Bekijk dan al onze oplossingen! DCZ helpt je graag!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Benieuwd hoe jij geld kunt besparen met een duurzame woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken samen met:
Mede mogelijk gemaakt door:
Ontdek hoeveel jij kan besparen »
aanspreekpunt aarde bellen bodemisolatie checkmark cv_ketel dakisolatie duurzaam-verbouwen euro formulier glas hart home mailen spouwmuurisolatie ventilatiebox vloerisolatie warmtepomp zonnepanelen